Şırnak Barosu, “Ümit Kurt, hedef gözetilerek vuruldu”

Şırnak Barosu İnsan Hakları Merkezi, Cizre’de 6 Ocak günü yaşanan olaylarla ilgili raporunda, polis kurşunuyla hayatını kaybeden 14 yaşındaki Ümit Kurt‘un vurulmasına ilişkin raporda hedef gözetilerek vurulduğunu belirtti.

4

Radikal Gazetesi’nden İdris Emen’in özel haberine göre Baro, Ümit Kurt’un hayatını kaybetmesi ile ilgili, “Tam kalbinden vurulmuş olması, vurulduğu yerin elektrik direği ile duvar arasında kalması sebebiyle korunaklı olması, hedef gözetilerek vurulduğunu göstermektedir.” açıklamasında bulundu.

Raporda ayrıca, 6 Ocak tarihinden önce Cudi, Nur ve Sur Mahallesi’ndeki hendeklerin kapatılması için Cizre Belediyesi ile Cizre Kaymakamlığı’nın uzlaştığı da belirtilen noktalar arasında.

(Radikal)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR