Türkiye

Sınırdan gelen kurşunlar 5 askeri yaraladı

0

Suriye sınırında 19 Temmuz akşam ve geceyarısı devriye görevi yapan askerlere ateş açıldı. Açılan ateş sonucunda beş asker yaralandı. Askerlerin hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Suriye tarafında ise ölü ve yaralılar bulunuyor.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Türkiye-Suriye Hududunda, 2’nci Hudut Alay Komutanlığı Kıyıgören Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde 19 Temmuz Cuma günü saat 17.30’da Asi Nehri kenarı boyunca iki Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA) devriye görevine çıktı. Siyasi sınıra 10 metre uzaklıkta Asi Nehri’nin Türkiye tarafında içinde mazot olduğu değerlendirilen bidonlar tespit edildi.

Bir zırhlı aracın himayesinde, diğer bir zırhlı araçtan indirilmiş personel tarafından mazot dolu bidonlar nehirden çıkarılmaya çalışılırken, Suriye tarafından sık ağaçlıklı bir bölgeden ateş açıldı.

Açılan ilk ateşte bir uzman çavuş ve bir er hafif şekilde yaralandı. Bunun üzerine ateşin geldiği Suriye tarafındaki bölgeye piyade tüfeği ve makineli tüfekle karşı ateş açıldı, bölgeye takviye olarak bir Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) daha sevk edildi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.