Yaşam

Simcity’nin ardından EA’da istifa

0

SimCity oyunu ile yayınladığımız haberin üzerinden bir hafta geçmişken Electronic Arts cephesinden yeni bir haber var.

EA, 2007 yılından beri şirketin CEO’luk görevini yürüten John Riccitiello’nun 30 Mart 2013 itibariyle görevinden ayrılacağını duyurdu.

Açıklamanın, SimCity oyunun yayınlandığı günden bu yana sunucu problemleri nedeniyle yaşanan sıkıntılı günlere denk gelmesi dikkat çekti.

Riccitiello’nun hali hazırda şirketin yürütücü başkanlığını yapan ve kendisinden sonra geçici olarak CEO görevini yapacak Larry Probst’a gönderdiği istifa mektubunda son çeyrekte beklenen değerlerin altında kalacak mali tablodan ve kayıplardan yüzde yüz kendisinin sorumlu olduğunu, EA ortak ve çalışanlarının bu sonuçlardan daha iyisini hak ettiklerini belirtti.

John riccitiello

EA’nın son çeyrekte beklenen karı yaklaşık 1.08 milyar dolar ve gelir tahminleri ise 1.025 milyar dolar ile 1.125 milyar dolar arasında.

Basına yaptığı açıklamada ise “EA yaratıcı ve yetenekli çalışanları ile mükemmel bir şirket ve bu şirketin CEO’su olarak görev yapmaktan onur duydum. Birlikte başardığımız her şeyden gurur duyuyor ve 6 yılın sonunda şirketi önümüzdeki süreçlere yeni bir yöneticinin taşıması için görevi devretmenin zamanı olduğunu düşünüyorum. EA’nın geleceği hakkında çok umutluyum, dünya standartlarında bir ekip şirketin yeni nesil oyun konsolları dönüşüm sürecini yönetiyor.” diyen Riccitieollo, ayrıldığı CEO’luk görevini perakende yazılım satışlarının düştüğü çalkantılı bir dönemde devralmış ve dijital alanda verdiği stratejik kararlar, Playfish ve Popcap gibi sosyal oyun şirketlerine yaptığı yatırımlar ile Facebook ve akıllı telefon uygulamaları üzerinden ulaşılabilirliği arttırması ile dikkatleri çekmişti.

Yeni sürümü ile yayınlandığı günden beri sunucu problemleri yaşayan SimCity arttırılan sunucu kapasitesine rağmen sorunların devam etmesi ve offline oynama seçeneği sunmaması ile oyun severleri üzmeye devam ediyor. Amazon’un bağlantı sorunları nedeniyle sipariş almayı durduğu oyunun EA tarafından da reklam faaliyetleri askıya alındı. Şirketin oyuncuların güvenini yeniden kazanmak için çıkardıkları diğer oyunlardan hediye edeceği açıklandı.

 

Haber: Gizem Hasırcıoğlu

(Dış Kaynaklar, Yeşil Gazete)


More in Yaşam

You may also like

Comments

Comments are closed.