ManşetTürkiye

Silvan’da çatışma: 13 asker, 5 PKK’lı hayatını kaybetti

0

Diyarbakır’ın Silvan yöresinde güvenlik güçleriyle, pusu kuran PKK militanları arasında çıkan çatışmada 13 asker öldü. 2’si ağır 7 askerin de yaralandığı bildiriliyor.

Çeşitli kaynaklar öğle saatlerinde başlayan çatışmaların yer yer devam ettiğini ve helikopterlerin hava desteği verdiğini bildiriyor. Çatışmalarda 5 PKK’lının öldüğü belirtiliyor.

Bayrambaşı beldesi Dolapdere Köyü kırsal kesiminde arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleriyle PKK militanları arasındaki çatışmalar, bölgede, son ayların en büyük olaylarından biri olarak niteleniyor. Takviye ekiplerin yöreye sevk edildiği öğrenildi.

Silvan’da askeri birliklere karşı kurulan pusu, PKK örgütünün tek taraflı eylemsizlik süreci başlatmasından sonra giriştiği en büyük saldırı niteliğinde.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, “bölgede operasyonlar sürdüğü için bilgi akışının da devam ettiğini” söyledi.

Yaralanan 7 askerin Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tedavi altına alındığı bildirildi.

Silvan’dan gelen haberler üzerine Ankara’da olağanüstü toplantılar düzenlendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan güvenlik toplantısına, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Jandarma Genel Komutanı Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan katıldı.

(BBC)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.