EnerjiManşet

Silivri’de rüzgar gülü inşaatından antik rum kenti çıktı

0

Silivri Fenerköy’de rüzgâr gülü inşaatında Rumlara ait 500 yıllık yerleşim merkezi ortaya çıktı. Kazılarda tarihi sur, küp ve mezarlar bulundu. Havanın soğumasının ardından çalışmalara ara verildi. Güvenliği sağlayan 2 bekçiye “Evinize gidin” denildi. Tarihi köy korumasız kaldı.

2...

İstanbul Silivri Fenerköy’deki rüzgâr gülü inşaatı sırasında toprak altında arkeolojik kalıntı olduğu ortaya çıktı. Yetkililer durumu İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü’ne bildirdi. Tarihi eser çıkan alana giden arkeologlar, iki ayrı alanı çevirerek kazı çalışmalarına başladı.

Güvenliğinin sağlanmamasına bir anlam veremediklerini anlatan Fenerköy Muhtarı Muharrem Eren, “Bizim köyde rüzgar gülü alanı vardır. Burada 2 rüzgâr gülü daha eklemek istediler. Araziyi istimlak ettiler. Tarihi eserler ortaya çıkınca alanı çevirdiler, yoğun bir şekilde çalışmaya başladılar. 2 bekçiyle de güvenliği sağladılar. Tüm çalışmalar devam ederken bize hiç bilgi vermediler. Biz ne olduğunu anlamadık. Sonra da birden bu çalışmaları durdurup gittiler. Bu alanların güvenliğini neden sağlamıyorlar? Buradan tarihi eserler çalınsa bunun hesabını kim verecek?” dedi.

(Arkeoloji Haber)

 

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.