Silivri’de kuşları öldüren çelik ağlar kesiliyor

Silivri'de falezlerdeki heyelan ihtimaline karşı gerilen çelik ağ birçok kuşun ölümüne neden olunca İBB ekipleri çelik ağın kuş yuvalarının üzerine denk gelen bölümlerini sökmeye başladı. 

Silivri‘de falezlere heyelan ihtimaline karşı gerilen ancak başta kerkenez olmak üzere pek çok kuş türünün ölümüne neden olan çelik ağın kuş yuvalarının üzerine denk gelen bölümleri sökülmeye başlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) görevlileri, çelik ağın kuş yuvalarının üzerine denk gelen bölümlerini keserek kaldırdı.

‘Kuş yuvalarının önündeki teller kaldırıldı’

İBB Mimar Kontrol Mühendisi Filiz Ülker, DHA’ya yaptığı açıklamada “Bu falezlerde insan sağlığını korumak amacıyla ağlarla ilgili bir çalışma başlattık. Sonrasında Çevre Derneği ve Ali Korsan ile toplandık, onlar bize burada kerkenez kuşlarına yuvalarının bulunduğunu söyledi. Oralara delikler açmamızı istediler. Yaklaşık 30 – 35 santimetre genişliklerinde delikler açtık, onların rahatça gelip çıkmaları için” ifadelerini kullandı.

Ancak bu adımların da yeterli gelmediğini belirten Ülker, “Şu anda da biz gördüğünüz üzere bütün kerkenez kuşlarının, yuvaların olduğu yerleri baştan başlayarak alta kadar söküyoruz. Rahatlıkla girip, çıkabilecekler. Sonrasında tekrar kuş bilimcileriyle burası için nasıl bir çözüm yolu bulacağımızı tekrar oturup, konuşacağız ama şu anda ilk başta tabii acil olarak burası çünkü onların üreme yerleriymiş. Acil olarak söküme başladık” dedi.

‘Yeniden değerlendireceğiz’

Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan da “Kuş gözlemcileriyle beraber kuş yuvalarının olduğu yerleri beş metreye bir buçuk metre civarında tellerin komple sökülmesini kararlaştırdık ve kesildi. Ve bütün kuş yuvalarının önündeki teller kaldırılacak” dedi.

İleri tarihte ne yapılacağının yeninden değerlendirileceğini dile getiren Korsan,  “Şu anda en azından kerkenezler yavrulama mevsimi olduğundan dolayı rahatlıkla yuvalarına girebilecekler” açıklamasını yaptı.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türkiye, açık denizlerin biyoçeşitliliğini korumayı amaçlayan BM anlaşmasını imzaladı

Türkiye'nin anlaşmaya taraf olması için Meclis'te onaylanması gerekiyor. Yürürlüğe girmesi için ise 60 ülkenin 2025'e kadar onayı bekleniyor.

Deştinliler’den festival: Çimentocuları nasıl yendiğimizi dünya görsün istedik

Menteşe’nin Bayır ve Yatağan’ın Deştin mahallelerinde kurulmak istenen entegre çimento tesisini engelleyen halk, kazanımlarını iki günlük festivalle kutladı.

[İklim Masası] Zenginlerin karbon ayak izi, tahminlerden çok daha yüksek

Zenginlerin karbon ayak izi, toplumun kalanı tarafından olduğundan çok daha düşük tahmin ediliyor. Eşitsizliğe dair farkındalığı artırmak en zenginlerin iklim politikalarına desteği artırabilir.

Kedilere kezzap ve asit döken saldırgana sekiz yıl hapis cezası

Eyüpsultan'da sokakta yaşayan kedilerin üzerine asit ve kezzap dökerek öldüren ve yaralayan Murat Özdemir, üst sınırdan ve indirimsiz cezalandırıldı.

ABD’de iklim krizi: Güneyde kasırga, güneybatıda sıcak dalgası

ABD'nin güneyini vuran Helene Kasırgası'nın yol açtığı sellerde ölenlerin sayısı 150'yi aştı, kasabalar hala su altında. Güneybatı kentleri ise rekor sıcaklıklarla boğuşuyor.

EN ÇOK OKUNANLAR