Hayvan HaklarıManşet

Silivri’de kuşları öldüren çelik ağlar kesiliyor

0
Fotoğraf: Uğur Samet Avcı/ DHA

Silivri‘de falezlere heyelan ihtimaline karşı gerilen ancak başta kerkenez olmak üzere pek çok kuş türünün ölümüne neden olan çelik ağın kuş yuvalarının üzerine denk gelen bölümleri sökülmeye başlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) görevlileri, çelik ağın kuş yuvalarının üzerine denk gelen bölümlerini keserek kaldırdı.

‘Kuş yuvalarının önündeki teller kaldırıldı’

İBB Mimar Kontrol Mühendisi Filiz Ülker, DHA’ya yaptığı açıklamada “Bu falezlerde insan sağlığını korumak amacıyla ağlarla ilgili bir çalışma başlattık. Sonrasında Çevre Derneği ve Ali Korsan ile toplandık, onlar bize burada kerkenez kuşlarına yuvalarının bulunduğunu söyledi. Oralara delikler açmamızı istediler. Yaklaşık 30 – 35 santimetre genişliklerinde delikler açtık, onların rahatça gelip çıkmaları için” ifadelerini kullandı.

Ancak bu adımların da yeterli gelmediğini belirten Ülker, “Şu anda da biz gördüğünüz üzere bütün kerkenez kuşlarının, yuvaların olduğu yerleri baştan başlayarak alta kadar söküyoruz. Rahatlıkla girip, çıkabilecekler. Sonrasında tekrar kuş bilimcileriyle burası için nasıl bir çözüm yolu bulacağımızı tekrar oturup, konuşacağız ama şu anda ilk başta tabii acil olarak burası çünkü onların üreme yerleriymiş. Acil olarak söküme başladık” dedi.

‘Yeniden değerlendireceğiz’

Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan da “Kuş gözlemcileriyle beraber kuş yuvalarının olduğu yerleri beş metreye bir buçuk metre civarında tellerin komple sökülmesini kararlaştırdık ve kesildi. Ve bütün kuş yuvalarının önündeki teller kaldırılacak” dedi.

İleri tarihte ne yapılacağının yeninden değerlendirileceğini dile getiren Korsan,  “Şu anda en azından kerkenezler yavrulama mevsimi olduğundan dolayı rahatlıkla yuvalarına girebilecekler” açıklamasını yaptı.

You may also like

Comments

Comments are closed.