ManşetKent

Dört ilde acele kamulaştırma kararı Resmi Gazete’de yayınlandı

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın imzasıyla Resmi Gazete‘de yayımlanan kararlar ile dört ilde acele kamulaştırma kararı verildi.

22 Ağustos 2020’de sel nedeniyle evlerde yıkım yaşandığı Giresun‘da Çaldağ köyünde özel mülkiyet olan bazı taşınmazlar Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Mersin’nin Mezitli ilçesi Davultepe Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazlar da Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Projesi için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

Millet Bahçesi ve RES

Trabzon‘un Ortahisar ilçesi İnönü Mahallesi’nde bulunan bazı taşınmazların acele kamulaştırılması ise  Millet Bahçesi Projesi için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek.

İstanbul‘un Silivri ilçesinde yer alan taşınmazların ise Ömerli Rüzgar Enerji Santrali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması öngörülüyor.

Tekirdağ’da kentsel dönüşüm

Öte yandan gene Resmi Gazete’de yayınlanan kararlar gereğince Tekirdağ‘ın Süleymanpaşa ilçesi Altınova Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanların ise kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmesi kararı verildi.

İstanbul’un Beykoz ilçesi sınırları içerisinde bulunan Beykoz (İstanbul Kuzey Kesimi Karadeniz Kuşağı) Çavuşbaşı ve Görele Mahalleleri Etabı Doğal Sit Alanı sınır ve koordinatları belirlenen alanların “kesin korunacak hassas alan” olarak tescil ve ilan edilmesi kararı verildi.

‘Kesin korunacak hassas alanlar’

Isparta‘nın Eğirdir, Gelendost, Senirkent ve Yalvaç ilçeleri sınırları içerisinde bulunan Eğirdir Gölü Doğal Sit Alanı ile Isparta’da bulunan Gölcük Krater Gölü Doğal Sit Alanı, Manisa‘nın Kula ilçesinde bulunan 7’nci Grup Doğal Sit Alanı ve Mersin‘in Erdemli ilçesinde bulunan Alata Sahili Doğal Sit Alanı da “kesin korunacak hassas alan” olarak tescil ve ilan edildi.

Çorum merkez ilçe Kale Mahallesi ile Mersin’in Akdeniz ilçesi Barış Mahallesi ve Kayseri’nin Melikgazi ilçesi Cumhuriyet Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanların da “riskli alan” ilan edilmesi kararlaştırıldı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.