DoğaManşet

Silivri’de 400 yaşındaki çınar ağacına zarar verdiler

0

Silivri Ortaköy mahallesinde bulunan Millet Bahçesi piknik alanındaki 4 asırlık çınar ağacına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zarar verildi.

Çınar ağacına zarar verenlerin yakalanması için savcılığa suç duyurusunda bulunan İbrahim Çeşmecioğlu, 4 yüz yıllık çınar ağacının gövdesinde derin kesikler olduğunu belirterek, “Bu olay bizi çok yaraladı. Bunlar bizim buralardaki ilk ağaçlarımız. Bu güzel ağacın bize örnek ve ders olması gerekir. Ne yazık ki ona ve üzerinde yaşayan bir sürü canlıya kıydılar. Bunu şiddetle kınıyorum ve lanetliyorum. Bu konuyla ilgili jandarma ekiplerine bilgi verdik. Çınara zarar verenlerin bulunması için ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığına da şikayette bulunduk.” dedi.

Silivri Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, mantar ilacıyla ağacın içini yıkayarak, steril hale getirdi. Aşı macunuyla sıvanarak havayla teması kesilen ağaç gövdesinin içi dolgu malzemesiyle dolduruldu. Üzeri krom tel ile çevrelenen ağaç için yapay doku oluşturuldu. Zarar gören ağaç dokularının tedavisi sağlandı.

 

(Haber Türk)

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.