ManşetHayvan HaklarıKoronavirüs Salgını

Shark Allies: Koronavirüs aşısı için yarım milyon köpekbalığı katledilme tehlikesinde

0

ABD’de faaliyet gösteren ve köpek balıklarının neslini korumak için kurulan Shark Allies sivil toplum örgütü koronavirüs aşısı çalışmalarında yarım milyon köpekbalığının katledilebileceğini açıkladı.

Sivil toplum kuruluşu, köpekbalıklarının karaciğerinden yapılan “Squalene” isimli doğal yağın yardımcı etken madde olarak koronavirüs aşılarında kullanıldığını belirtti.

‘Bağışıklık etkisini artırıyor’

Shark Allies yöneticisi Stefanie Brendl yaptığı açıklamada yağın bileşenindeki güçlü yağların aşıdaki bağışıklık etkisini arttırdığını ve mevcut grip aşıları da dahil olmak üzere birçok ilacın yapımında kullanıldığını belirtti. Brendl, mevcut bazı koronavirüs aşısı adaylarında da bu yağın kullanıldığını ifade etti.

Squalene maddesinin kullanılan bir koronavirüs aşı adayının piyasaya sürülmesi ve tüm dünya için kullanıma sunulması halinde yaklaşık 250 bin köpekbalığının katledilmesi gerektiği kaydedildi.

Yarım milyon köpekbalığının katledilmesi gerekir

Bir kişinin koronavirüse karşı bağışıklık kazanması için iki doz aşının gerektiğini belirten Brendl, bunun yaklaşık yarım milyon köpekbalığının katledilmesi anlamına geldiğini ifade etti.

Stefanie Brendl, “Aşı çalışmalarını yavaşlatmak veya engellemek niyetinde değiliz. Ancak, köpekbalıkları bu sebeple verimli bir tedarik zinciri değil” dedi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.