ManşetMedya-İnternet

Sendika.org bürosuna polis baskını

0
Ali Ergin Demirhan

Sendika.Org haber sitesinin İstanbul’daki bürosuna, sabaha karşı 02:15 civarında editör Ali Ergin Demirhan hakkındaki bir soruşturma gerekçesiyle polis baskını düzenlendi.

Ali Ergin Demirhan

Sendika.Org, editör Ali Ergin Demirhan hakkındaki bir soruşturma gerekçesiyle polisin büroya geldiğini yazdı.

Polis, büro içerisinde hiçbir çalışan, yetkili ya da avukat yokken, yalnızca apartman yöneticisi gözetiminde arama yapmak üzere kapıyı kırdı. Avukatların büroya gitmesinin ardından polis, bir süre avukatların yanlarında bulunmasını engelledi.

Aramanın ardından polis bürodan ayrıldı.

 

Referandumdan sonra da gözaltına alındı

Sendika.org editörü Ali Ergin Demirhan, “referandum sonuçlarını meşru göstermemeye çalışmak” suçlamasıyla 20 Nisan 2017’de de gözaltına alınmıştı. Aynı gün polis, sabah saat 05.45’te Sendika.org bürosuna baskın da düzenlemiş, arama yapmıştı.

“Yapılan oylama sonucunu meşru göstermemeye çalışarak sosyal medya hesaplarından yapılan eylemleri organize etme, halkı kin, düşmanlığa tahrik, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçlamalarıyla gözaltına alınan Demirhan, beş günlük gözaltının ardından ifadesi alındıktan sonra 25 Nisan’da serbest bırakılmıştı.

Demirhan, haber sitesinde yayınlanan “Diktatörlüğü durdurabiliriz” başlıklı haber ve sosyal medya paylaşımlarıyla “terör örgütü propagandası yaptığı” gerekçe gösterilerek 28 Mayıs’ta da gözaltına alındı. İfadesinin ardından serbest bırakıldı.

Sendika.Org’a 61 kez erişim engeli

Haber sitesi Sendika.Org, şu anda “sendika62.org” adresinden yayın yapıyor. Çünkü site hakkında 61 kez, “5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun”un 8/A. Maddesi kapsamında erişim engellenmesi kararı alındı.

Sendika.Org, bu maddenin Anayasa’ya aykırı olduğunu belirterek her kararla ilgili ayrı ayrı sulh ceza hakimliklerine başvurdu. İtirazları reddedilince de 61 kararla ilgili Anayasa Mahkemesine başvuru yaptı. Başvurunun sonucu yaklaşık bir yıldır bekleniyor.

Site ayrıca, 49. erişim engelinden sonra “erişime en çok engellenen ve bu engeli aşarak yayınını sürdüren haber sitesi” olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na da başvurmuştu.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.