TürkiyeManşet

HDP İstanbul il binasında dört adet ‘böcek’ bulundu

0
Fotoğraf: Evrensel

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, HDP İstanbul il binasında “böcek” diye tabir edilen dört adet dinleme cihazı bulunduğunu açıkladı.

Oluç, partisinin İstanbul İl Eş Başkanları Erdal Avcı ve Elif Bulut ile birlikte yaptığı açıklamada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Bu cihazlar, il binamıza yapılan baskında mı yerleştirildi?” sorusunu yöneltti.

‘Van ve Diyarbakır’da da yapmışlardı’

Böceklerin dışarıdan bakıldığında anlaşılmasının mümkün olmadığını söyleyen Oluç, “Belirlenen bir açıklama tarihini değiştirdik, ancak buna rağmen polis daha önce belirlediğimiz tarihte il binamızın önüne geldi. Açıklama olmadığını söyledik ancak onlar ısrarla açıklama olduğunu söyledi” dedi.

Bunun üzerine binada araştırma yaptıklarını belirten Saruhan Oluç, “Biz böyle olunca binamızda bir araştırma yaptık. Ve bu suç aletlerini bulduk. Bu ilk de değil, daha önce Van il binamızda ve ondan önce de Diyarbakır il binamızda bulundu” ifadelerine yer verdi.

‘Polis baskınlarında yerleştiriliyor’

Evrensel’de yer alan habere göre bu cihazların kısa sürede ve uzman olmayan ekipler tarafından yerleştirilemeyeceğine dikkat çeken Oluç, bu sebeple cihazların parti binalarına yapılan baskınlar sırasında yerleştirildiği iddiasında bulundu.

Oluç açıklamasında “Profesyonel bir çalışma bu. Kim yerleştiriyor olabilir bunları? Türkiye’de bu kadar profesyonel çalışma yapacak iki kurum var Biri İçişleri Bakanlığı ve ona bağlı olan Emniyet ve bir diğeri de MİT’tir. İl binalarımızda hukuksuz bir şekilde baskınlar yapılıyor, Emniyet güçleri yanlarında il yöneticilerimiz veya avukatların bulunmadığı bir şekilde il binalarımıza girip uzun saatler arama yapıyorlar. O arama sırasında bu suç aletlerini yerleştiriyorlar. Bunlar dinleme cihazı, ancak Diyarbakır il binamıza başka şeylerin yerleştiğini de gördük, hukuki işlemler başlattık” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu da dinlendiğini söylemişti

Daha önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisi ve ailesinin telefonlarının dinlendiğini açıklamıştı. Bu açıklama üzerine Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu’nu ‘iftiracılıkla’ suçlamıştı.

Soylu “Sayın Kılıçdaroğlu’nun, kendisinin ve ailesinin dinlendiği ya da takip edildiği yönünde bir şüphesi var ise adresi basın yayın organları değil Cumhuriyet Başsavcılıkları olmalıdır” demişti.

Suç duyurusunda bulunulacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘Cumhuriyet Başcılığına başvursunlar’ sözlerini de hatırlatan Oluç, iki gün içerisinde suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Oluç açıklamasının devamında “Tüm muhalif kurumlara ve kişilere sesleniyoruz. Sizin siyaset yapmanızı, muhalefet yapmanızı engellemek zorlaştırmak, suçlu gibi göstermek için bu suç aletlerini kullanıyorlar” ifadelerini kullandı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.