ManşetTürkiye

İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ve HDP’lilere gözaltı

0

Sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ile HDP’nin Beşiktaş ve Kağıthane ilçe eş başkanlarının da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

İHD Genel Merkezi’nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Eş Genel Başkanımız Öztürk Türkdoğan bu sabah gözaltına alındı. Gerekçesi hakkında henüz bilgimizin olmadığı bu operasyon insan hakları savunucularına yönelik baskının son ve açık bir örneğidir. Süreç hakkında kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz” denildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gare operasyonu sonrası Meclis’te yaptığı konuşmada, İHD’yi “O İHD denilen canı çıkasıcası dernek” sözleriyle hedef almıştı.

HDP’li 10 isim gözaltında

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in, HDP’nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’nde dava açması sonrası İstanbul ve Ankara’da HDP’lilere dönük polis operasyonları yapıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında düzenlenen polis baskınında HDP’li 10 isim gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında HDP Ankara Kadın Meclisi Sözcüsü Zeyno Bayramoğlu, Parti Meclisi (PM) üyesi Ali Özkan, HDP Eskişehir İl Eşbaşkanı Şükriye Ercan, Hüseyin Gevher ve Betül Koca vardı.

Anadolu Ajansı ‘PKK’ya operasyon’ diye duyurdu

Anadolu Ajansı söz konusu operasyonu “İstanbul’da terör örgütü PKK’ya operasyon” başlığıyla verdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 15 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattığı beliritlen haberde şu ifadeler yer aldı:

Bu kapsamda 4 ilçede 15 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, HDP‘nin sözde Kağıthane ilçe eş başkanları B.D. ve A.Y. ile sözde Beşiktaş ilçe eş başkanı R.B’nin de aralarında olduğu 10 kişiyi gözaltına aldı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.