ManşetSivil Toplum

Sen misin Berkin ve Ali İsmail’i anan!

0

Kocaeli Gazi Lisesi’nin mezuniyet töreninde okul birincisi olarak konuşma yapan Işıtan Önder hakkında, Berkin Elvan ve Ali İsmaili’i andığı için soruşturma açıldı. Okulu birincilikle bitiren Işıtan’ın birinciliği elinden alındı.

okul-birincisi-isitan-onder-17062014

Kocaeli Gazi Lisesi’nin 12 Haziran’daki mezuniyet töreninde söz alan okul birincisi Işıtan Önder, konuşmasında Gezi direnişinde yaşamını yitirenler hakkında, “Ali İsmail Korkmaz ve Berkin Elvan her zaman aramızda olacak” dedi. Okul yönetiminin ‘öğrenci törende amacı dışındı konuştu’ gerekçesiyle açtığı soruşturmada Önder’in birinciliği düşürüldü.

Işıtan Önder yüzlerce öğrencinin ve velinin katıldığı mezuniyet töreninde okul birincisi olarak kürsüye çıktı. Önder konuşmasında Gezi eylemlerine vurgu yaparak, yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz ve Berkin Elvan’ı unutmadıklarını söyledi: “Onların yaşama hakkını ellerinden aldılar. Kimsenin aklına Berkin Elvan ya da Ali İsmail Korkmaz’ın gelmemesi mümkün değil. Biliniz ki Ali İsmail Korkmaz’lar, Berkin Elvan’lar bu sıralarda hep oturuyor olacaktır”

“Amacının dışında konuşma yapmıştır”

Bu konuşmanın ardından Önder hakkında kısa bir süre sonra soruşturma açıldı. Okul Müdürü Ahmet Kemal Saral disiplin soruşturmasını doğruladı.
“Okullar henüz kapanmadı. Eğitim dönemi devam ediyor. Öğrenci törende amacın dışında konuşma yapmıştır. Hakkında da disiplin soruşturması açıldı. Soruşturma devam ediyor. Disiplin cezası alması halinde, böyle bir disiplinsizlik cezası da öğrencinin okul birinciliğini etkiler.”

Önder’in ailesi okul yönetimine itiraz dilekçesi verdi. Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi yöneticileri ve Önder’in ailesi, disiplin kurulunun kararına itiraz edecek.

Öte yandan Eğitim-Sen ve öğrenciler tarafından basın açıklaması yapılarak karar protesto edilecek.

(imv tv / Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.