DünyaHayvan HaklarıManşet

Selfie çektiren goril Ndakasi 14 yaşında hayatını kaybetti

0

Afrika’nın en eski parklarından Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki Virunga Ulusal Parkı’nda çekilen bir selfiede yer alan ve daha sonra tüm dünyada selfie çektiren goril olarak tanınan Ndakasi 14 yaşında hayatını kaybetti.

Ndakasi’nin hayatını kaybettiğini bebekken gorili kurtaran korucu Andre Bauma açıkladı.

Uzun süredir hastalıklarla mücadele ediyordu

Virunga Ulusal Parkı’nın başında bulunan korucu Andre Baum, gorilin uzun süredir devam eden hastalıklarla mücadele ettiğini söyledi ve bunun neticesinde hayatını kaybettiğini ifade etti.

Virunga Ulusal Parkı’ndan yapılan açıklamada, “Ndakasi son nefesini, bakıcısı ve hayat boyu arkadaşı olan Andre Bauma’nın sevgi dolu kolları arasında verdi” denildi.

Bauma, Ndakasi ile kötü koşullarda tanıştıklarını söylemiş ve “Annesi vurulduğunda Ndakasi iki aylık bir bebekti ve onu bulduklarında ölü annesine hala sarılıyordu. Küçücüktü, sadece birkaç kiloydu. Beni ne zaman görse koşup sırtıma atlardı. Bu annesiyle yaptığı bir şey” dedi.

“Beni annesi olarak görüyordu” diyen Bauma, “Bana özellikle yakındır, beraber aynı yatağı paylaştık, onu besledim ve büyüttüm” ifadelerini de kullanmıştı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.