ManşetTürkiye

Selek’in davası 7 Mart’a ertelendi

0

Sosyolog ve yazar Pınar Selek‘in 3 kez beraat ettiği Mısır Çarşısı davasının ara duruşması dün görüldü. Mısır Çarşısı davasında yeni savcı  Mehmet Ali Uysal ile görülen ilk duruşma olma özelliğini taşıyan dava Beşiktaş Özel Yetkili 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, başka suçtan hükümlü olan Maşallah Yağan ile tutuksuz sanık Abdülmecit Öztürk katıldı. Pınar Selek’in de aralarında bulunduğu diğer 3 sanık ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada, Pınar Selek’in avukatları olan babası Alp Selek ve kız kardeşi Seyda Selek de hazır bulundu.

Duruşmada, Yargıtay’ın bozma ilamına karşı beyanı alınan Abdülmecit Öztürk, Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin bozma kararına katılmadığı belirterek, daha önceki savunmalarını tekrar ettiğini söyledi. Öztürk, beraatına karar verilmesini istedi.  Maşallah Yağan da Yargıtay’ın neye dayalı olarak kararı bozduğunu anlayamadığını ve merak ettiğini söyleyince Mahkeme Heyeti Başkanı, ”Kararı okudun mu? Avukatlarına bir danış. Eski karar senin lehine” dedi.

Yağan, ”Kararı okudum. Lehime olan eski karar da dinlenilsin” diye konuştu.  Duruşma, tutuksuz sanıklardan Kadriye Kübra Sevgi’nin Yargıtay’ın bozma ilamına karşı diyeceklerinin sorulması için 7 Mart’a ertelendi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.