EmekManşetTürkiye

Kağıt toplayıcılarına bir operasyon daha yapıldı: Çok sayıda gözaltı var

0

İstanbul Sancaktepe’de, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve zabıta ekipleri gece ilçede bulunan 36 ayrı adreste Türkiye’ye kaçak yollarla girdikleri iddiasıyla kağıt toplayıcılarına ve kağıt toplama alanlarına eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Dün de Ataşehir’de kağıt toplayıcılarının depolarına gece baskını yapılmış ve 200’e yakın kişi gözaltına alınmıştı.

Sınır dışı edilecekler

“Mevzuata aykırı ve sağlıksız koşullarda faaliyet gösterdiği ve atık toplama ve ayırma işlemi yapıldığı” gerekçesiyle yapılan operasyonlarda önceden belirlenen kağıt toplama merkezlerine giren polis ekipleri, çok sayıda yabancı uyruklu kağıt toplayıcısını gözaltına aldı. Polis ekipleri, şahısların kaldığı adres ve kağıt topladıkları alanlarda arama yaparken, aramalarda ele geçirilen malzemelere de zabıta ekipleri el koydu.

Kağıt toplayıcılarına kimlik tespitinin ardından üst araması yapıldı ve otobüslere bindirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Gözaltına alınan kişiler sağlık kontrolünün ardından Tuzla’daki İstanbul İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi’ne götürüldü. Buradaki işlemlerin ardından kişilerin sınır dışı edileceği belirtildi.

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.