Seçmen listeleri için son saatler

Muhtarlıklarda askıya çıkan seçmen listeleri bugün saat 17.00’den askıdan iniyor. Bazı seçmenler son gün telaşıyla kendi isimlerini ararken, muhtarlığa gidemeyenler YSK’nın internet sitesinden kayıtlarına bakabilir.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 12 Haziran’da yapılacak milletvekili genel seçimi için 18 Mart’ta askıya çıkardığı listeler bugün askıdan indirilecek.

Muhtarlıklarda askıya çıkan seçmen listelerine bugün 17.00’ye kadar bakılabilecek. Son günlere kalan seçmenler ise telaşla listelerde adlarını bulmaya çalışıyor.

Muhtarlığa gidemeyen seçmenler YSK’nın internet siteszinden T.C. kimlik numaralarını girerek seçmen kütüğüne kayıtlı olup olmadıklarını kontrol edebilir.

Seçmen niteliğine sahip olduğu halde listede ismi bulunmayanlar, 12 Haziran 1993 tarihinde ve daha önce doğanlar, öğrenim bölgelerinde oy kullanmak isteyen öğrenciler, kimlik, adres bilgilerinde yanlışlık veya eksiklik bulunanlar ve askerlikten terhis olup da silah altında bulunmaları nedeniyle kaydı bulunmayanların, oy kullanabilmek için ilgili ilçe seçim kurulu başkanlıklarına başvurmaları gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fernas’da maden işçileri kazandı:

53 gündür hakları için mücadele eden Fernas Madencilik işçileriyle işveren arasında anlaşma sağlandı: İşten çıkarılan işçiler geri dönecek, istemeyenlere tazminatları verilecek, ocak ayında zam.

Ankara’da açlık grevi yapan Fernas işçilerine polis saldırısı: 37 gözaltı

Ankara'Kurtuluş Parkı'nda açlık grevi ve oturma eylemini sürdüren Fernas maden işçilerine polis saldırdı. 32 işçi, beş sendikacı olmak üzere 37 kişi gözaltına alındı.

Sinop Boyabat Bakır Maden Sahası ihalesi ‘adresine’ teslim edildi

Sinop Boyabat'taki devasa bakır maden sahası ihalesi, Cengiz Holding'e ait Eti Bakır A.Ş.'ye verildi. İhale, sadece bu şirketin karşılayabildiği 'izabe şartıyla' yapılmıştı.

CHP’li Yavuzyılmaz: Sinop’ta dev maden ihalesinin adresi Cengiz Holding

Sinop'taki 3.5 milyarlık maden ihalesinin şartnamesinde firmanın bakır zenginleştirme tesisleri olması şartı var. Bu tesis, sadece Cengiz Holding'te bulunuyor.

108 milyon vatandaşın tüm kimlik bilgileri çalındı, BTK Google’dan yardım istedi

Verileri korumakla yükümlü olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verileri koruyamadığını kabul ederek Google’dan yardım istedi.

EN ÇOK OKUNANLAR