ManşetSeçim GünlüğüTürkiye

[Seçim Günlüğü] Kılıçdaroğlu TikTok hesabı açtı, Akşener kurşunla konuştu

0

Millet İttifakı‘nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Gelmez gelmez dediniz, ne oldu?” notuyla TikTok hesabı açarak gençlere “Gençler 14 Mayıs sonrası size nelerin sözünü verdiğimi anlatmak için beş renk seçenekli tripod aldım. Başlıyorum, takipte kalın. Düşünceleriniz ve istekleriniz için yorumlarda buluşalım. Hepsini cevaplayacağım” dedi. Millet İttifakı‘nda yer alan İYİ Parti lideri Meral Akşener ise TBMM‘deki grup toplantısında elinde tuttuğu kurşunla konuştu. Partisinin İstanbul Başkanlığı binası kurşunlanan Akşener, “Bunca engeli aştıktan sonra şimdi bize bu kurşun mu ‘dur’ diyecek? Bunca tehdide direndikten sonra şimdi bizi bu kurşun mu korkutacak. Bunca ahlaksızlığa göğüs gerdikten sonra, şimdi bizi bu kurşun mu sindirecek” dedi.

@kemalkilicdaroglu

Merhaba gençler, “Kemal dede nerdesin?” dediniz, geldim. 14 Mayıs sonrası için merak ettiğiniz ne varsa sorun, yorumlarda buluşalım! #gençler #başlıyoruz #KKcevaplıyor #sanasöz #seçim2023

♬ orijinal ses – Kemal Kılıçdaroğlu

Kılıçdaroğlu Trabzon’da konuştu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün (4 Nisan) Trabzon‘da vatandaşla bir araya gelmiş, “18 milyar dolarlık hortum var. O paranın tamamını alacağım ve bu milletin cebine koyacağım” demişti. Kılıçdaroğlu’na İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu da eşlik etti.

“Bu ülkenin birleşmeye ihtiyacı var. Bu ülkenin huzura ihtiyacı var. Bu ülkenin kucaklaşmaya ihtiyacı var. Bu ülkede kavgadan bıkmadık mı? Trabzon’a söz, Türkiye’ye söz veriyorum; ayrımcılığı bitireceğim. Beraber olacağız, birlikte olacağız ve güzel Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu vatandaşa şöyle seslendi:

“Allah nasip eder cumhurbaşkanı seçildiğimde emeklilerin hesabına 15 bin lira yatacak. Bay Kemal o paraların tamamını bulacak. Beşli çeteye, uyuşturucu baronlarına, 5-6 yerden maaş alanlara var; emekliye yok. Yemezler! 418 milyar dolarlık hortum var. O paranın tamamını alacağım ve bu milletin cebine koyacağım.”

‘Kim ne götürdüyse kuruşu kuruşuna biliyorum’

Bu tutarın nereden bulunacağını sorduklarını ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu,”Onlar benim devlet adamı olduğumu bilmiyorlar. Dünyanın hiçbir mahkemesi bir devletin soyulmasına izin vermez. Davaları açacağız, paralar gelecek. Ayrıca mal varlıkları var, onları da biliyorum. Kim ne götürdüyse kuruşu kuruşuna biliyorum” dedi.

Akşener: Bizi bu kurşun mu sindirecek!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise bugün (5 Nisan) partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Partisinin İstanbul Başkanlığı binasına gerçekleştirilen saldırıya işaret ederek  elinde kurşunla konuşan Akşener, “Bunca engeli aştıktan sonra şimdi bize bu kurşun mu dur diyecek? Söyleyin Sinan Ateş durdu mu? Bunca tehdide direndikten sonra şimdi bizi bu kurşun mu korkutacak. Söyleyin Ömer Halis Demir korktu mu? Bunca ahlaksızlığa göğüs gerdikten sonra, şimdi bizi bu kurşun mu sindirecek!” diyerek tepki gösterdi. Akşener’in açıklamasından satır başları şöyle:

“Hakkımız olan tüm değerlerden, imkanlardan mahrum bırakıldığımız ucube bir dönemin nihayet sonuna geliyoruz. Adaletten mahrumuz, adaleti gölgeleyen bir iktidar tarafından yönetiliyoruz.

Başkentin göbeğindeki alçak bir cinayetin faillerini bulmaktan bile aciz bir iktidar.

Uzun bir zamandır samimiyetten mahrumuz. Kalbini karartmış bir iktidar tarafından yönetiliyoruz.

Uzun zamandır ciddiyetten mahrumuz. Çünkü görev bilincini kaybetmiş bir iktidar tarafından yönetiliyoruz.

Sinan Ateş cinayetinde tutanak ortada yok. Böyle bir devlet olabilir… Ey gidi Erdoğan ey. Cesaretin sembolü diye geldin, gider ayak esaretin sembolü oldun.

Geçmiş iktidarların hatalarından ders alırdın şimdi ise kendi hatasını göremeyecek kadar kör oldun. Nereden nereye değil mi Recep Bey? Sende Ayşe Ateş‘e verdiğin sözü tutacak yüz yok.

Hiç merak etmeyin Recep Bey’in yapamadığını biz yapacağız, onun tutamadığı sözü biz tutacağız. Ne olursa olsun Sinan Ateş’in kanını yerde bırakmayacağız. Nereye giderlerse gitsinler, isterlerse dünyanın öbür ucuna kaçsınlar o alçakları mutlaka bulacağız.

Siz sakın kürsülerde, ekranlarda, mangalda kül bırakmayan Recep Bey’e bakmayın. Artık o da bu seçimi kaybedeceğinin farkına vardı. Bu yüzden de son zamanlarda oldukça huysuz, aksi ve gergin…

Aslında hoş görmek lazım. Sonuçta gelmekte olan hezimeti hazmetmek kolay değil. Yalnız buradan kendisine küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum: Recep Bey ‘gerginsin’ deyince, bana ve arkadaşlarıma kızmak, tehdit etmek, hakaret etmek, sandıktaki kaçınılmaz sonunu, değiştirmeyecek.

Çünkü içinde bulunduğu bu acınası durumun, tek sorumlusu sensin sen. Bak tam 21 yıl oldu ama sen hala asgari düzeyde bir devlet insanı olamadın.

Dile kolay koskoca 21 yıl. Kim olsa bir şeyler öğrenirdi ama sen maalesef hiçbir şey öğrenemedin. Bir de üstüne geçtiğimiz hafta çıkmışsın bana, ‘utan, utan’ diyorsun.

Evet utanıyorum, bu ülkenin Cumhurbaşkanı olma şerefinin zerresini dahi üzerinde taşıyamamandan ben utanıyorum. Küfür bulaşmış dilinden, fitne saçan sözlerinden, söylediğin yalanlardan, attığın iftiralardan biz utanıyoruz.

Milyonlarca vatandaşına düşman gözüyle bakmandan, biz utanıyoruz. Ama belli ki sen hiç ama hiç utanmıyorsun. Bu yüzden de nefret saçmaya, öfke kusmaya tam gaz devam ediyorsun.

Bu millet 15 Mayıs sabahı kendine düşen gömleği yırtıp atacak. Bu millet 15 Mayıs sabah hep birlikte hürriyet diye bağıracak.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.