ManşetSeçim GünlüğüTürkiye

[Seçim Günlüğü] HDP ve YSP’den ‘yeni başlangıç’ mesajı: İkinci tura odaklanacağız

0

Açıklamada, YSP’nin “bütün baskılara ve kumpaslara rağmen “Türkiye’nin üçüncü büyük temsiliyetine ulaşma başarısının” son derece önemli bulunduğu, ancak istenilen ve öngörülen sonuçların elde edilemediği kaydedildi; “Şartlar ne olursa olsun daha güçlü örgütlenmek ve daha büyük kazanmak için mücadele etmeye devam edeceğiz” denildi.

‘Ders çıkarıp gereğini yerine getireceğiz’

Açıklamada partinin özeleştiri geleneğinden geldiği belirtilerek şunlar dile getirildi:

“Açığa çıkan sonuçların seçim sürecinin ötesinde de gerekçeleri vardır ve bu nedenle kapsamlı bir tartışma sürecine ihtiyaç bulunmaktadır. Bu süreçte hatalarımızdan ders çıkarma ve bunun sonucunda yeni bir başlangıç yapma temelinde 28 Mayıs’tan sonra halkımızla, il ve ilçe örgütlerimizle birlikte toplantılar yapacak ve süreci tartışacağız. Hiçbir gerekçe ve mazerete sığınmadan tespit edilen eksiklerin ve yetersizliklerin muhasebesi yapılacak ve gerekleri yerine getirilecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmamalıdır.”

‘Rejime ikinci turda kaybettirme kararlılığımız sürüyor’

Karamsarlığa ve umutsuzluğa kapılmayarak mücadeleye devam edilmesi ve sandık başına gidilmesi çağrısı yapılan açıklamada, “Meclis’in üçüncü büyük partisi olarak, seçimlerin ilk turunda kazanmasına imkan vermediğimiz rejime, ikinci turda kaybettirme kararlılığımız sürmektedir. Önümüzdeki on bir günlük süreçte, bize nefes ve can veren halklarımızın mücadele azmi ile yolumuza devam edecek ve mutlaka kazanacağız” mesajı verildi.

Açıklama, “Halkımızdan gelen kıymetli eleştirilere en büyük özeleştirimiz tek adam rejimini yenilgiye uğratmak olacaktır. Önümüzdeki kritik süreci azimle örerek ve çalışarak geçireceğiz. Kazanma inancıyla, çalışmalarımıza bugünden itibaren daha güçlü başlama kararı almış bulunuyoruz” ifadeleriyle son buldu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.