ManşetSeçim GünlüğüTürkiye

[Seçim Günlüğü] İYİ Parti kurşunlandı: Bu ucube sistemin devamı halinde bugün bize, yarın size

0

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İstanbul İl Başkanlığı‘na düzenlenen silahlı saldırı sonrası açıklamalarda bulundu. Akşener, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın geçen günlerde kendisine yönelik söylediği sözleri hatırlatarak, “Aziz milletim bu ucube sistemin devamı halinde bugün bize, yarın size. Meral Akşener’i korkutacak adam daha anasından doğmadı. Korkmuyorum Recep Bey” dedi.

Zeytinburnu‘nda bulunan İYİ Parti İl Başkanlığı‘na saat 10.30 sıralarında silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırının ardından partisinin İstanbul İl Başkanlığı’na giden İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Hem birinci kattan hem de üçüncü kattan taammüden binamız kurşunlandı” dedi.

İstanbul Valiliği‘nden yapılan açıklamada da, “Elde edilen ilk tespitlere göre, İl Başkanlığı binası ile yanındaki iş merkezi binasına mermi isabeti olduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

‘Recep Bey’in tehdidi üzerine partimiz kurşunlanmıştır’

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Sana cumhurbaşkanı demem lazım ama cumhurbaşkanı böyle konuşmaz. Recep Bey’in tehdidi üzerine partimiz birinci kattan ve üçüncü kattan kurşunlanmıştır.

‘Sen bu işleri yanlış yapıyorsun bayan’ dendi, evim basıldı. Bu defa da ‘beni kendinle uğraştırma’ denildi. Bugün de partimizin İstanbul İl Başkanlığı iki yerden kurşunlandı.

Türkiye bir kabile devleti olamaz. Bu ucube sistem üzerinden yönetilemez. Siyasi partilerin seçime 1,5 ay kala korkutulmaya çalışılması kabul edilemez.

Biz korkmayız. Bu seçmene yapılan büyük bir hakarettir. Aziz milletim bu ucube sistemin devamı halinde bugün bize yarın size. Meral Akşener’i korkutacak adam daha anasından doğmadı. Korkmuyorum Recep Bey.

Kadınlar, size sesleniyorum; bir erkek siyasetçiye yapılamayan her türlü hakaret, pislik, iğrençlik bana yapıldı, kadın olduğum için!

Siyasette var olan bir kadına bunlar yapılabiliyorsa sizin çocuklarınıza, kızlarınıza neler yapılmıyor hep birlikte görüyoruz. Bu zulmün, pisliğin, iğrençliğin bitmesini istiyorsanız değerli kadınlar 14 Mayıs’ta oylarınızı Millet İttifakı’nda yana kullanacaksınız.

Recep Bey sana sesleniyorum, devri iktidarında yaşamadığım şey kalmadı ama bu günler geçecek, 15 Mayıs sabahı inşallah bir güneş doğacak.

Sinirin çok bozulmuş, 1,5 ay kaldı, gideceğini yeni anladın, etrafındaki yalaka tayfasına bağırmak yerine bize bağırmayı tercih ediyorsun, bundan kaçış yok, benim tavsiyen papatya çayı içmendir.”

Kılıçdaroğlu: Korkutamazsınız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da “Az önce Sayın Meral Akşener ile görüştüm. Meral Hanım güçlü bir liderdir, Asena’dır, böyle korkutamazsınız. Faillerin derhal yakalanmasını ve yargı önüne çıkarılmasını bekliyorum” açıklamasını yaparak Akşener’e destekte bulundu.

Davutoğlu: Amaçlarına ulaşamayacaklar

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise “Korkutamazsınız. İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırıyı lanetliyorum. Sayın Meral Akşener başta olmak üzere tüm İYİ Parti camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Karanlık elleriyle ülkemizi karıştırmak isteyenler asla amaçlarına ulaşamayacak” açıklamasında bulundu.

Babacan: Derhal cezalandırılmalı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da, “İYİ Parti’ye ve Sayın Meral Akşener’e geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum. Saldırının sorumluları derhal bulunup cezalandırılmalıdır. Ülkemizin şiddetten arındırılması için mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu: Saldırıyı kınıyorum

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Twitter’dan yaptığı açıklamada, “İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırıyı kınıyorum. Dostlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirken, faillerin bir an evvel adalete teslim edilmesi beklentimizin de altını çiziyorum” dedi.

Soylu: Provokasyon

Saldırıyla ilgili İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Elde edilen ilk tespitlere göre, İl Başkanlığı binası ile yanındaki iş merkezi binasına mermi isabeti olduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır” denildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İYİ Parti İl Binasına saldırı, bir provokasyondur. Olayı aydınlatmak için Polisimiz tahkikat yapmaktadır. Ancak olayın nedeni belirlenmeden husumet yöneltmek hem provokasyon hem de bu menfur olay üzerinden siyasi fırsatçılık yaymaktır. Fail/failler en yakın zamanda bulunacaktır” ifadelerini kullandı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.