ManşetTürkiyeYaşam

Şebnem Korur Fincancı Adnan belgeseli hakkında konuştu: ‘Hukuki girişimlerde bulunacağım’

0
şebnem korur fincancı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, 10 Şubat’ta “Adnan” belgeselinin yayınlanmasının ardından, karalama kampanyasına maruz kaldı. 140journos’un hazırladığı belgeselde eski örgüt üyelerinden Özkan Mamati, Fincancı’nın “örgüt adına sahte işkence raporu hazırladığını” iddia ediyor.

YouTube’da yayınlanan “Adnan” başlıklı videonun ardından konunun X‘te gündem olmasıyla, birçok kişi ve platform Fincancı’ya destek mesajlarını iletti.

Şebnem Korur Fincancı’dan yanıt

Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, yayınladığı bir gönderi serisiyle iddialara yanıt verdi ve “Bir belgesel (?) olarak yayına girdiği anlaşılan son dizi de işkencenin meşrulaştırılması için hakikat dışı söylemleriyle kişisel olarak benim düzenlediğim tıbbi değerlendirme raporlarını sahte gibi göstermeye çalışmaktadır. Beni hedefe koyar gibi yapan, ancak son noktada çok tehlikeli bir duruma kapı aralayarak, işkence görenlerin zarar görmesine yol açacak ifadelere yer vermektedir” ifadelerini kullandı.

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya soruşturma
Şebnem Korur Fincancı için tahliye kararı!

140journos, Twitter üzerinde yayınladığı mesajda Fincancı’ya göndermiş oldukları e-postayı paylaştı ve soruları yanıtlayabileceğini ifade etti.

Gazete Duvar’a konuşan Fincancı, 140journos’un belgeseli yayınlamadan önce kendisine ulaşmaya çalıştığı ancak yanıt alamadığı iddialarına da yanıt verdi.

Yoğunluk nedeniyle e-postayı görmemiş olabileceğini ancak telefonla arandığında genellikle ulaşılabilir olduğunu hatırlattı; “Keşke bu raporlar, tıbbi değerlendirmeler iddia edildiği gibi yargıda yer bulsa, ama hayır. İnsanlar dehşet uyandırıcı suçlar işleyebilirler, ancak bu suçlar etkili bir soruşturma yürütülüp deliller toplanmadığında cezasız kalır ne yazık ki. Bunun için işkenceyi meşrulaştıran ifadeler de hepimiz için çok tehlikelidir” dedi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.