EkolojiHayvan HaklarıManşet

Sazlıdere Barajı’nda ‘yiyeceğiz’ diyerek leylek vuranlar gözaltına alındı

0

İstanbul‘un Arnavutköy ilçesinde bulunan Sazlıdere Barajı‘nda silahla leylekleri vuran iki kişi polis güçleri tarafından gözaltına alındı.

Dün (18 Eylül) sabah saatlerinde bölgeye gelen iki kişi yanlarındaki uzun namlulu silahlarla leylekleri vurmaya başladı.

Çevrede piknik yapan vatandaşların tepki göstermesi üzerine kaçak avcılar katlettikleri leylekleri araçlarına koyarak olay yerinden kaçtı.

‘Yemek için vuruyoruz’

Görgü tanıklarından biri, olayı şu şekilde aktardı:

“Sabah saat sekiz sıralarında baktık ki, silahlı iki kişi gördük. Pusuya yatmış bir yere doğrultuyorlardı silahı. Baktığımızda orada leylek olduğunu gördük. Biz ses yaparak hayvanı kaçırmaya çalıştık ama hayvan kaçamadı. O iki kişi devamlı hayvana sıkıyorlardı, uzun namlulu silahları vardı. Yanlarına gittik, ‘Ne yapıyorsunuz?’ dedik, ‘Av yapıyoruz’ dediler. ‘Bu leylek, avlanır mı bu, siz ne yapacaksınız bunu?’ dedik, ‘Yemek için vuruyoruz’ dediler. Sonra aldılar hayvanı gittiler.”

‘Çok sayıda leylek vurulmuş’

Olayın ardından hayvan hakları savunucuları ve yerel yetkililer harekete geçti.

Hayvan hakları savunucusu Gürkan Gazoğlu, “Sabah saatlerinde bize bir ihbar geldi. Şamlar Sazlıdere yönünde yabancı uyruklu kişiler, ellerinde silahlarla göçebe olan leylekleri vuruyorlarmış. Bizim arkadaşlarımız bütün kayıtlarını almışlar, biz de hemen buraya geldik. Onun dışında Orman Bölge Müdürlüğü ve emniyet ekipleri de harekete geçti. Normalde göçebe olan bu hayvanlar, Sazlıdere Barajı’nda sulak olduğu için bu noktada bekliyorlar ve bir süre sonra tekrar daha sıcak bölgelere doğru göç ediyorlar. Bu kişiler maalesef leylekleri yemek için vuruyorlarmış. Çok da vurmuşlar, aracın içinde de leylekler varmış yaralı ve ölü. Maalesef ki yetişemedik buraya ama emniyet güçlerimiz bu aracın plakasıyla İstanbul’da bu kişileri arıyor” dedi.

Yakalananlar sınır dışı edilecek

DHA‘nın aktardığına göre polis ekipleri, araç plakasından kimliklerini tespit ettiği yabancı uyruklu şüphelileri yakalayarak gözaltına aldı.

Yakalanan şüphelilerin polisteki işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edileceği belirtildi.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.