ManşetMedya-İnternet

Savcı mütaalasını açıkladı: Dündar ve Gül için toplam 35 yıl hapis istemi

0

Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün MİT TIR’ları haberi nedeniyle yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı Dündar’a 25, Gül’e 10 yıl hapis istedi.

Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara TemsilcisiErdem Gül’ün MİT TIR’ları haberi nedeniyle yargılandıkları davada savcı mütalaasını açıkladı.

13

Davanın 22 Nisan’daki duruşmasında, savcı Evliya Çalışkan, mütalaasını açıklamak için bir sonraki duruşmaya kadar süre istemiş, duruşma 6 Mayıs tarihine ertelenmişti.

Cumhuriyet’in haberine göre celse arası mütalaasını açıklayan Savcı Çalışkan Dündar’a yöneltilen “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri, temin edip açıklama ve bu suça iştirak” suçlaması nedeniyle 25 yıla kadar hapis istedi.

Gül içinse “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri açıklama” iddiasıyla 10 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Savcı Çalışkan, Dündar ve Gül’e yöneltilen “silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme ve darbeye teşebbüs” suçlamalarının da yargılamadan ayrılmasını istedi.

Gazetecilere yöneltilen “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri, temin etme, casusluk ve darbeye teşebbüs” suçlarının nitelikleri itibariyle basın yoluyla işlenebilen suçlar olmadığını iddia eden savcı, Basın Kanunu’nda düzenlenen 4 aylık düşme süresinin geçerli olmadığını savundu.

29 Mayıs 2015’te “İşte Erdoğan’ın yok dediği silahlar” manşetiyle yayınlanan MİT TIR’ları haberi hakkında “devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme”, “siyasi ve askeri casusluk”, “gizli kalması gereken bilgileri açıklama”, “terör örgütünün propagandasını yapma” suçlamalarıyla soruşturma başlatılmıştı.

 

(Bianet, Cumhuriyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.