ManşetTürkiye

Sanayi Bakanı: Teşekkürü hak ediyoruz, zeytinlikleri yok edecekmişiz gibi davranılıyor

0
Montenegro Adventures 2006 - CSTI

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, “Bize teşekkür edilmesi gerekirken sanki zeytinlikleri yok edecekmiş gibi davranmak gerçekten iyi niyetli değil.” ifadesini kullandı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AKP döneminde 72 milyon zeytin ağacı dikildiğini belirterek, “Yaklaşık 100 milyon zeytin ağacı sayısını 172 milyona çıkardık. Teşekkür edilmesi gereken bir siyasi kadroyuz. Teşekkür edilmesi gereken siyasi kadroya sanki zeytinlikleri yok edecekmiş gibi davranmak gerçekten iyi niyetle bağdaşır bir durum değil” dedi.

Sanayi Bakanı Faruk Özlü

Bakan Faruk Özlü, Düzce’nin Gümüşova ilçesinde belediye tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Özlü, zeytin ağaçlarına karşı bir kanun çıkarılacağı yönünde hava oluştuğunu söyleyerek “Referandum sonrasında büyük emeklerle hazırladığımız ve ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren üretim reform paketini meclis komisyonlarına sunup geçmesini sağladık. Son olarak Meclis Genel Kurulu’nda görüşmeye başladık ancak muhalefet partilerinin bazı milletvekilleri ve maniple ettikleri çeşitli medya organları tasarıyı öylesine sabote ettiler ki sanki bizler zeytinlik karşıtı bir kanun çıkaracakmışız gibi bir hava oluştu.” dedi.

“72 milyon zeytin ağacı diktik”

AKP iktidarı döneminde 72 milyon zeytin ağacı dikildiğini iddia eden bakan, “Teşekkür edilmesi gereken siyasi kadroya sanki zeytinlikleri yok edecekmiş gibi davranmak gerçekten iyi niyetle bağdaşır bir durum değil. Gerçekten enteresan bir ülkede yaşıyoruz. Bugüne kadar Türkiye’deki zeytinlik sahalarının verimliliklerinin arttırılması, sahalarının geliştirilmesi yönünde bu çevrelerden bana öneri gelmedi. Bunlar Türkiye’yi tutmak isteyen, bunlar Türkiye’nin hamle yapmasını istemeyen çevreler. Maalesef insanların temiz duygularını kullanmak için gayret sarf ediyorlar. Hiç biri iyi niyetli değil.” diye konuştu.

(Evrensel)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.