EkolojiManşet

San Francisco Havalimanı’nde pet şişede su satışı yasaklandı

0

2021’de dünyanın ilk sıfır atık üreten havalimanı olma hedefi çerçevesinde, ABD’nin San Francisco Havalima’nında bugünden itibaren pet şişede su satışı yasaklandı, tek kullanımlık kahve fincanı, peçete gibi ürünlere de sınırlama getirildi.

Tek kullanımlık plastiklerle mücadele yayılıyor. ABD’nin San Francisco Uluslararası Havalimanı yönetimi plastik şişede su satışının tamamen yasakladığını duyurdu. Açıklamaya göre bugünden itibaren havalimanındaki dükkanlar, restoranlar, salonlar ve otomatlarda plastik şişe su satılması veya plastik şişede su verilmesi tamamen yasak.

Yasak, San Francisco Havalimanı’nın  2021’de dünyanın ilk sıfır atık üretme kapsamındaki havalimanı olma hedefi kapsamında yürürlüğe girdi. Yasaktan önce havalimanında günlük 10 bin adet pet şişe satıldığı belirtiliyor, bu da yaklaşık 13 ton plastik atığa denk geliyor. Havalimanında temmuz ayında da plastik pipet kullanımını yasaklanmıştı.

Bugün başlayan uygulama kapsamında, havalimanındaki restoran, bar ve büfelerde sadece cam şişede, dönüştürülmüş alüminyum kutu veya diğer ‘sertifikalı’ dönüşüm malzemelerinden elde edilen ambalajlarda su satılabilecek.

Her yolcunun havalimanında en az yarım kiloluk çöp bıraktığından yola çıkan yöneticiler, bunu asgari seviyeye indirmek için tek kullanımlık kahve fincanı, peçete gibi ürünlere de sınırlama getirdi. Yasak sonrasında herkesin rahatça su içebilmesi için 100 noktaya sebil kondu. Ancak havalimanında su dışında meşrubat ve sodaların plastik şişelerde satışına halen devam ediliyor.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.