Doğa MücadelesiManşet

Samsun, Terme’de mutlu son: Termik santral projesi iptal!

0

Samsun´un Terme ilçesinde Akçay mevkiine kurulması planlanan kömürlü termik santralinin iptal edildiği açıklandı. Terme Çevre Platformu (TERÇEP) üyeleri ve Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’un yapmış olduğu basın açıklamasıyla sürecin sonlandığı duyuruldu.

36

Başkan Kul, “Terme halkının gücüyle bu sürecin sonlandı. Artık Terme halkı rahat bir nefes alabilir. Bu süreç elimdeki yazıyla artık sona ermiştir. ÇED raporunu alamayan firmanın başvurusu iptal edilmiştir.” dedi.

Belediye Başkanı Şenol Kul, bugünün Termeliler için iki bayram olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti: “Hem Cumhuriyetimizin 92. Yılını kutladık hem de Terme’nin kara kabustan kurtulduğunun kutladık. Termenin bu anlamlı gününü kutlamak ve unutulmaması içinde belediye meclisine bu günün her yıl kutlanmasını teklif edeceğim.”

Terme Çevre Platformu Sözcüsü Avukat Hasan Demir de “Termeli olma bilinci altında bu platformla toplanarak haklı mücadelemizi kazanmamızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlk imza kampanyasını başlatan öğrenci kardeşimizden, bölgede sesimiz olan beyaz çemberli kadınlara, 2 günde 15 bin imza toplayan gönüllülerimize herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

(Samsun Haber Hattı)

You may also like

Comments

Comments are closed.