Doğa MücadelesiGünün ManşetiManşet

Samsun kent merkezinde ağaç katliamı: Çamlık alandaki 60 yıllık ağaçlar kesildi

0

Samsun Elektrik Mühendisleri Odası, şehirde bir ağaç katliamı yaşandığını duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada Samsun Adalet mahallesindeki çamlık alanda bulunan 60 yıllık çam ağaçlarının kesildiği belirtiliyor.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Samsun Şubesi Enerji Komisyonu Başkanı ve Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) sözcüsü Mehmet Özdağ konuya dair yaptığı açıklamada, “Bu alan yeşil alan idi. 13 Temmuz 2018 tarihli Samsun Büyükşehir belediye meclis kararı ile eğitim alanına çevrilmiş. Aslında eğitim alanı olarak belirlenen Kazımkarabekir Mahallesindeki başka bir boş alan parka çevrilmiş ve bu ağaçların olduğu alanla değiştirilmiş” dedi.

Mehmet Özdağ, ağaçların belediye ekipleri tarafından kesildiği Çamlık alanın şehir içinde nefes alınabillecek bir ada görevi gördüğünü de ifade ediyor

Bu karardan çok geç haberleri olduğunu, iş makinaları sahaya indikten sonra bilgi edinebildiklerini aktaran Mehmet Özdağ, “Halen gerekli idar makamlara ve hukuki itiraz süreçlerimizi sürdürüyoruz. Bu süreç bitmeden ağaçların kesilmek istenmesi AKP’nin keyfi kamu yönetimi anlayışını gösteriyor.” diye konuştu.

.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.