ManşetTarım-Gıda

Salone del Gusto derki, “En iyi yeryüzü pazarı Foça’da”

0

Bir Slow Food projesi olan Earth Market (Yeryüzü Pazarı) ağının, Türkiye’deki tek temsilcisi olan Foça Yeryüzü Pazarı, Salone del Gusto çerçevesinde düzenlenen Yeryüzü Pazarları Yarışması’nda 39 pazar içerisinden birinci seçildi.

9 foçaSalone del Gusto, iki yılda bir yapılan ve Terra Madre ile paralel yürütülen, dünyanın 150’den fazla ülkesinden yöresel ürünlerin sergilendiği şenlikli bir gıda fuarı.

Slowfood Foça Zeytindalı Birliği tarafından oluşturulan Foça Yeryüzü Pazarı’nın seçilme nedeni olarak; pazarın öncelikle kadın üreticilerin yoğun olduğu bir pazar olması, küçük ölçekli bir uygulama olmasından ötürü kolay uygulanabilir bir model oluşturması, doğal tarımın ve atalık tohumların öne çıkarılması olarak açıklandı.

Foça Zeytindalı Convivium lideri Gül Girişmen, Earth Market projesinin yaratıcısı Gigi Frassantino Prize adına ithaf edilen yarışmanın ödülünü Michele Rumiz’den alırken, tüm Foça Yeryüzü Pazarı ekibine ve destekleri için Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’a ve Foçalılara teşekkür etti.

(Foça Foça.com)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.