Kültür-SanatManşet

Sakine Cansız belgeseli “Sara”nın gösterimine polis engeli

0

Paris’te öldürülen PKK’nin kurucuları arasında bulunan Sakine Cansız’ın (Sara) yaşamını anlatan “Sara – Hep Kavgaydı Yaşamım” (Sara – Jiyana Min Her Şer Bü) adlı belgeselin Beyoğlu Atlas Sineması’nda 19 Ocak Salı günü (dün) gerçekleştirilmesi planlanan gösterimi polis tarafından engellendi.

14

Atlas Sineması İşletmeleri sahibi gösterim öncesi yaptığı açıklamada, “Tehdit ediliyorum” derken Sakine Cansız’ın ağabeyi Metin Cansız ise, “Sakine’nin yaşamından korktular” şeklinde konuştu.

15

İptalin ardından Beyoğlu Atlas Sineması önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamada ilk olarak konuşan belgeselin yapımcısı Elif Engil Şimşek, belgeselin keyfi bir şekilde engellendiğini ve sansürlendiğini söyledi. Şimşek, “Konu Kürtler olunca sinema salonu bulunmamaktadır. Özgür sinemanın sesi bu şekilde susturulamaz” dedi.

https://youtu.be/9XB0bv3PDgw

Şimşek’in ardından konuşan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş sözcüsü Sebahat Tuncel, Türkiye’de düşünce ve ifade özgürlüğünün geldiği son noktanın ortada olduğunu belirtti. Tuncel “Sesimizi yükseltmeye ve direnmeye devam edeceğiz. Bizi mücadelemizden yıldıramayacaklar” diye konuştu.

Son olarak konuşan Sakine Cansız’ın ağabeyi Metin Cansız da, “Sakine’nin hayatından korktular onun için onu katlettiler. Şimdi de mücadele hayatını anlatan filimden korkuyorlar ve halkla buluşmasını engellemeye çalışıyorlar” dedi.

MKM’den açıklama

Sara’nın mücadelesini, ne pahasına olursa olsun halkla buluşturacaklarını vurgulayan Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) sanatçıları da, “Hep Kavgaydı Yaşamım” adlı belgeselin gösteriminin, 21 Ocak Perşembe günü saat 20.00’de Sakarya Su Gösteri Merkezi’nde yapılacağını belirtti.

 

(Diha, Dayanışma.net, Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.