ManşetYerel

Sakarya’da Kürt işçilere saldıranlar serbest bırakıldı

0
Fotoğraf: MA

Mardin‘den mevsimlik işçi olarak fındık toplamak amacıyla Sakarya’ya giden 16 Kürt işçisinin işveren ve köylüler tarafından ırkçı saldırıda darp edilmesine ilişkin gözaltına alınan iki kişi adliyedeki işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kocaali Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıda yer aldığı belirlenen K.C. ve H.C. hakkında “tehdit” ve “yaralama” iddiasıyla gözaltı kararı alınmıştı. Jandarma tarafından gözaltına alınan iki kişi, karakoldaki işlemlerinin ardından adliyeye getirilmişti.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre savcılık sorgularının ardından nöbetçi hakimliğe çıkarılan iki kişi, adli kontrol şartıyla salıverildi.

Neler yaşandı?

Mardin Mazıdağı‘ndan Sakarya‘ya giden 16 Kürt tarım işçisi 4 Eylül’de işveren ve köylüler tarafından ırkçı saldırıya uğradı. Mezopotamya Ajansı’nın görüntüleri ile birlikte servis ettiği haber sonrası saldırıya yönelik pek çok tepki geldi.

Sakarya Valiliği ise saldırının hemen ardından yaptığı basın açıklamasında, 22 Ağustos’ta meydana gelen bir başka olaya yer vermiş ve konunun sosyal medya platformları ve haber sitelerinde iddia edilen olayla bir bağlantısının tespit edilemediğini öne sürmüştü.

Saldırıya maruz kalan işçilerden bir kişi, “Olayın yalan olduğunu söylüyorlar. Allah’tan medya aracılığı ile ortaya çıktı. Biz telefon da ettik kimse gelmedi. Defalarca jandarmayı aradık gelmediler” diyerek valiliğin açıklamasını yalanlamıştı.

‘İnkar politikası’

HDP Eş Genel Başkanı Prof. Dr. Mithat Sancar saldırıya uğrayan işçileri aradı ve konuyu takip ettiklerini belirtti. Yine HDP konuyu Meclis gündemine taşıyacağını açıkladı. Kürt işçiler Mazıdağı‘ndaki köylerine ulaşırken köy karantinaya alındı.

İHD İstanbul Şubesi, Sakarya’da Kürt işçilere dönük ırkçı saldırının “inkar politikasının” devamı olduğunu vurgulayarak, bu olayın sadece kınamak ve lanetlemek ile geçiştirilemeyeceğine dikkati çekti.

Tepkilerin artmasıyla birlikte Kocaali Cumhuriyet Başsavcılığı, Sakarya’daki ırkçı saldırıya ilişkin iki kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Hakkında gözaltı kararı verilen kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.