ManşetTürkiye

Irkçı saldırıya uğrayan Somalili Muhammed Isse Abdullah’a gözaltı

0

Ankara’nın Kızılay semtinde açtığı Saab adlı restoranda polislerin ırkçı saldırısına maruz kalan Somalili Muhammed Isse Abdullah gözaltına alındı.

Hakkında 24 Temmuz’da “sınırdışı edilme” kararı verilen ancak karara Anayasa Mahkemesi nezdinde itiraz eden Abdullah, gözaltına alındıktan sonra önce Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’ne, daha sonra Çankaya Karakolu ve  buradan da Akyurt Geri Gönderme Merkezi’ne götürüldü.

Avukatları: Yargı süreci devam ediyor

Abdullah’ın avukatları Halil Yılmaz ve Salih Efe, müvekkilleri hakkında verilen “sınırdışı edilme” kararını idari mahkemeye ve Anayasa Mahkemesi’ne taşıdıklarını, yargı sürecinin devam ettiğini belirtti. Avukatlar, müvekkillerinin serbest bırakılmaması halinde yeni başvurular yapacaklarını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Abdullah’ın başvuru sürecinin devam ettiğine vurgu yaparak; “Özgürlük gasp ediyor, yasayı çiğniyorsunuz,” dedi. Gergerlioğlu, Abdullah’ın derhal serbest bırakılmasını gerektiğini kaydetti.

Geçen yıl polisler tarafından dükkanında yer alan ve ülkesini simgeleyen sarı, kırmız, yeşil renkleri nedeniyle ırkçı saldırıya uğrayan Abdullah, Ağustos 2021’den bu yana polis baskısına maruz kalıyordu. Abdullah’ın restoranı Saab’ın, ülkesinin renklerini taşıyan tabelası da polisler tarafından beyaza boyanmıştı.

Irkçılığa maruz kaldığını belirten restoranın ortağı Mesaret Karakaya da   Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kimliğini göstererek duruma tepki göstermişti ve şunları söylemişti:

“Tabela açmak yasak mı? Türkiye’de yasal olarak çalışmak suç mu? Bu kimliğim. Ben Türk olarak burada çalışamıyorum. Benim üç tane çocuğum var. Suçsa vereyim bu kimliği gideyim. Bu ırkçılık. Bu rengi Allah yaratmış. Siyah olmak suç mu? Allah verdi rengimi, yıkayamıyorum, silemiyorum.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.