TürkiyeEmekManşet

Sağlıkçılara yönelik saldırıya tepki yağıyor

0

Dün akşam Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘nde yaşanan silahlı çatışma, sağlık çalışanlarına şiddet konusunu yeniden gündeme getirdi.

Sağlık personelinin, kapıyı açmaya çalışan saldırganlara direnmeye çalıştığı görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından pek çok Twitter kullanıcısı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘yı etiketleyerek sağlık çalışanlarının korunmaması için yeterli önlem alınmadığı yolunda eleştirel paylaşımlarda bulundu.

‘Sağlık hizmetlerinin kalitesini düşürür’

Koca, bugün konu hakkında yaptığı açıklamada saldırıyla ilgili detaylar verdikten sonra şunları söyledi:

Sağlık çalışanına yönelik şiddet, en başta, uygarlığın temel ilkesi olan insana saygı ilkesine aykırıdır. İnsana saygı, insanca davranışlar içinde en insanca olanıdır.

Şiddet olaylarının, sağlık hizmetlerinin kalitesini kaçınılmaz biçimde düşüreceğini ise kabul etmek zorundayız. Bu yaralayıcı, tedirginlik uyandıran şiddet gerçeğini, toplum-devlet birlikteliğinde rehabilite etmek görevimizdir.

Bakanlık olarak, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için, gerekli her zeminde çabamız kararlılıkla devam edecek.

‘Siyasetçiler hekimleri hedef göstermekten vazgeçmeli’

Görüntülere ilişkin sosyal medyada paylaşımda bulunan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de, “Canları pahasına salgınla mücadele eden hekimleri hedef gösterirseniz, ortaya böyle görüntüler çıkar. İktidar, aklını başına almalı ve toplum nezdinde sağlıkçıların itibarını yükseltecek bir tutum sergilemelidir. Siyasetçiler, hekimleri hedef göstermekten vazgeçmelidir” dedi.

Ankara Valiliği: Tahkikat başlatıldı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Ankara Tabip Odası Twitter üzerinden yaptıkları açıklamalarla olaya tepki gösterirken Ankara Valiliği sağlık personeline saldıran kişiler hakkında “adli tahkikat” başlatıldığını duyurdu.

Valiliğin açıklamasında, “Silahlı bir kavga sonucu Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıları görmek isteyen hasta yakınları ile hastane çalışanları arasında çıkan tartışma fiziki saldırıya dönüşmeden görevlilerimizle önlenmiş olup sorumlular hakkında derhal adli tahkikat başlatılmıştır” denildi.

Dün akşam Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen bir yaralı, yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetmiş, ölen kişinin yakınları sağlık personeline saldırmıştı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.