KadınManşetTürkiye

Ankara’da yapılması planlanan Dünya Kadın Yürüyüşü valilik kararıyla yasaklandı

0
Fotoğraf: @dkyturkiye / X

Yoksulluk ve kadına yönelik şiddete karşı beş kıtadan 63 ülkede yaşayan kadınların oluşturduğu Dünya Kadın Yürüyüşü’nün (World March Of Women) Ankara‘da yapılacak olan 13’üncü toplantısı Ankara Valiliği kararıyla yasaklandı.

Buna göre, Türkiye’de ilk kez yapılması planlanan Dünya Kadın Yürüyüşü ve konseri valilik tarafından yasaklandı.

Dünya Kadın Yürüyüşü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Dünya Kadın Yürüyüşü 13. Uluslararası Toplantısı kapsamında 8 Ekim’de AnıtPark’ta yapılacak 25’inci yıl konserimiz ve yürüyüşümüz Ankara Valiliği kararıyla yasaklandı. 25’inci yılımızı 8 Ekim Pazar 16.00’da Disk Ankara Kadın Bandosu, Fındıklı Kadın Korosu ve Jehan Barbur ile Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde kutlayacağız. Yasaklara karşı hep birlikte 25’inci yılımızı kutlamak üzere herkesi bekliyoruz.”

‣ Dünya Kadın Yürüyüşü toplantısı Ankara’da başladı

Dünya Kadın Yürüyüşü hakkında

Uluslararası feminist bir hareket olan DKY, 1998 yılında Kanada‘nın Quebec eyaletinde başladı.

2022 yılında Yıldız Temürtürkan’ın uluslararası koordinatör seçilmesiyle DKY uluslararası temsilciliği Türkiye’ye taşınan Yürüyüş’ün 25’inci yılında, 13’üncü Uluslararası Toplantı, 130 delegenin katılımıyla Ankara’da gerçekleşiyor.

Dünyanın her yerinde derinleşen ekonomik, sosyal, politik krizlerin en temel kadın haklarını tehdit ettiği koşullarda yapılan 13’üncü Uluslararası Toplantı DKY’nin ilk toplantıdan sonraki en geniş katılımlı toplantısı olma özelliğini taşıyor.

Fotoğraf: @dkyturkiye / X

DKY’nin çalışma alanları arasında ulusötesi şirketlere karşı müştereklerin savunulması; feminist ekonomi, gıda egemenliği ve agroekoloji; bedensel ve cinsel özerklik ile barış ve sivilleşme yer alıyor.

25 yıldır Grassroots Feminizm’i (tabandan feminizm) benimseyerek her türlü eşitsizlik ve sömürüye karşı yürüyen kadınların en uzun yürüyüşü, ilk kez Türkiye’de toplanıyor. Etkinlikleri herkesin katılımına açık olarak düzenleniyor.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.