EnerjiManşet

Sağlık için ‘bir gün ver’

0

İstanbul Greenpeace Akdeniz, Rainbow Warrior Türkiye turu kapsamında, kömürlü termik santrallerin sağlık etkileri konusunda Sağlık Bakanlığı’nı harekete geçmeye çağıran yeni bir kampanya başlattı.

YGZ5835

Kampanyaya imza verenler, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na gönderdiği çağrı metninde, halk sağlığını tehdit eden enerji projelerinin planlanma, izin ve denetim süreçlerinde Sağlık Bakanlığı’nın karar verici bir kurum olmasını talep ediyor.

www.birgunver.org üzerinden yürütülen kampanyada, kömürlü termik santrallerin, yarattığı hava kirliliğiyle insan ömründen çaldığı hatırlatılarak, insan hayatında bir günün bile değerli olduğu vurgulanıyor.

Ekran Resmi 2014-09-08 22.19.46

Greenpeace İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Pınar Aksoğan, kampanyayı tanıttığı açıklamasında hava kirliliğine neden olan faktörler arasında fosil yakıt kullanımın önemine vurgu yaptı,  “Sağlık Bakanı’ndan halk sağlığını tehdit eden enerji projelerinin planlanma, izin ve denetim süreçlerinde karar verici bir kurum olmasını talep ediyoruz. Aynı zamanda mevcut ve potansiyel hava kirliliğinin yarattığı sağlık sorunları ile mücadele için acil eylem planının oluşturulmasını istiyoruz” dedi.

Üç gündür İstanbul’da olan Rainbow Warrior gemisi, kömürlü termik santrallerin sağlık etkilerine dikkat çekmek için Karadeniz, Çanakkale ve İzmir turuna yarın başlayacak.

(Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.