DünyaManşet

Rusya’nın muhalif lideri Navalni hastaneye kaldırıldı

0

Rusya’da cezaevinde bulunan ve  bulunduğu hapishanede doktor ve ilaç hakkı engellendiği için mart ayı sonunda açlık grevine başlayan Aleksey Navalni solunum yolu rahatsızlığı nedeniyle tedavi için hastaneye kaldırıldı.

Rusya’da yayın yapan Izvestia gazetesinin haberine göre Navalni’ye hastanede koronavirüs testi de yapıldı ancak muhalif liderin Covid-19’a yakalandığı yönünde herhangi bir bilgi yok.

Kendisine ait Telegram hesabından yapılan açıklamada, Navalni’nin hastaneye girerken 93 kilo olduğu ancak şimdi 85 kiloya düştüğü belirtildi.

Ne olmuştu?

Muhalif politikacı, geçtiğimiz yaz Sibirya’da bulunduğu sırada Sovyetler Birliği döneminde üretilen Noviçok grubundan bir madde ile zehirlenmiş ve ardından Almanya’ya götürülerek tedavi edilmişti.

Yaklaşık beş aylık tedaviden sonra ülkesine dönen Navalni, daha önce hakkında verilen şartlı tahliye kararını ihlal ettiği gerekçesiyle Moskova’da havaalanında gözaltına alınmış, aynı gerekçeyle 3,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Navalni’nin bel ağrıları çektiği, ağrının sağ bacağına vurduğu ve felç benzeri semptomlar gösterdiği belirtilirken, doktorları ve avukatları Navalni’nin sağ bacağını kaybedeceğinden endişe ettiklerini ifade etmişti. Navalni ise tıbbi yardım talebinin reddedilmesi üzerine açlık grevine başlamıştı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.