LGBTİ+Manşet

Rusya’da LGBT çocuklar için açılan siteye ceza

0

Rusya’da LGBT çocukların ayrımcılık deneyimlerini görünür kılmak isteyen gazeteci Elena Klimova, “geleneksel olmayan cinsel ilişkilerin propagandasını” yapmaktan suçlu bulundu.

10

Rusya’da LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) çocukların maruz kaldığı ayrımcılıkları çocuklardan gelen mektuplar halinde yayınlayan Çocuklar 404 adlı site kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya. Sitenin kurucusu gazeteci Elena Klimova, “reşit olmayanlar arasında geleneksel olmayan ilişkilerin propagandasını” yapmaktan suçlu bulunarak 50.000 Rus Rublesi (yaklaşık 1.800 TL) para cezasına çarptırıldı.

Moskova’daki resmî medya denetçisinin Klimova ve site hakkında başlattığı soruşturma kapsamında sitenin “çocuklar üzerinde eşcinsellerin cesur, güçlü, kendine güveni ve saygısı olan insanlar olduğu algısını oluşturabileceği” iddiası, mahkeme tarafından Rus toplumunun geleneksel yapısı için bir tehdit olarak kabul edildi.

Af Örgütü’nden Klimova’ya destek kampanyası

Uluslararası Af Örgütü, siteyle ilgili Elena Klimova hakkındaki soruşturmaya ve ülkedeki “eşcinsellik propagandası yasası”na karşı bir imza kampanyası yürütüyor.

Çocuklar 404 sitesinin adı, internette hata veren sayfalarda çıkan 404 sayısı üzerinden Rusya’da yok sayılan, var olmadığı iddia edilen LGBT çocuklardan geliyor.

(Kaos GL)

 

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.