DünyaManşet

‘Rusya İsrail’le gizlice anlaştı’

0

Rusya’nın S-300 füze savunma sistemini Suriye’ye vermemek için İsrail’le gizlice anlaştığı iddia edildi. Anlaşmaya göre, Rusya Esad’a S-300 füzeleri göndermeyecek, İsrail de artık Suriye’ye hava saldırısı düzenlemeyecek.

İngiliz Sunday Times gazetesi, S-300 füze savunma sistemi anlaşmasına rağmen Rusya’nun Suriye’deki Esad rejimine söz konusu füzeleri göndermemesiyle ilgili yeni bir iddia ortaya attı.

İngiliz Sunday Times’a göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu geçtiğimiz hafta Rusya’ya yaptığı ziyarette bu ülkenin Devlet Başkanı Vladimir Putin’i “Suriye’ye S-300 füzeleri göndermemesi” konusunda ikna ettiği ileri sürüldü.

Haberini Rus bir yetkiliye dayandıran Sunday Times, Putin ile Netanyahu arasındaki “gizli anlaşma”ya göre, Rusya Suriye’ye söz verdiği S-300 füze savunma sistemini göndermekten vazgeçecek, İsrail de karşılığında iç savaş yaşanan Suriye’ye hava saldırısı düzenlemeyecek.

İSRAİL YALANLADI
İngiliz Sunday Times gazetesinin haberine, İsrail tarafından ise yalanlama geldi. İsrail’de yayın yapan “Ynet” haber sitesine konuşan bir İsrailli yetkili, iddiaları “masal” olarak nitelendirdi.

İsminin gizli tutulması şartıyla “Ynet”e konuşan İsrailli yetkili, “Bu haberin gerçekle uzaktan yakından ilgisi yok. Bir masal. Putin ile Netanyahu arasında herhangi bir anlaşma ya da uzlaşma olmadı” dedi.

Amerikan gazeteleri New York Times ve Wall Street Journal bu ay başında yayımladıkları haberlerde, Rusya’nın Esad rejimine S-300 füze savunma sistemini gönderme hazırlığında olduğunu ileri sürmüşlerdi.

BATI KARŞI ÇIKIYOR
Batılı ülkeler, Rusya’nın S-300 füzelerini Esad rejimine vermesine karşı çıkıyor. Esad rejiminin S-300 füzelerine sahip olması halinde, Suriye üzerinde olası bir uçuşa yasak bölge oluşturulmasının zorlaşacağı belirtiliyor.

(NTV)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.