DünyaEnerjiManşet

Rusya Hindistan’da 20 nükleer santral daha inşa edecek

0

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya-Hindistan Yıllık Zirvesi’nde önümüzdeki 20 yıl içinde Hindistan’da 20 nükleer santral daha inşa edeceklerini açıkladı.

Hint gazetesi The Statesman’da yer alan habere göre Vladivostok’ta gerçekleşen 20’inci Rusya-Hindistan yıllık zirvesinde konuşan Hindistan Başbakanı Narendra Modi, iki ülke arasında sivil nükleerden sıvı doğalgaza birçok memorandum anlaşması imzaladıklarını belirtti. Modi, ‘Vladivostok’a gelen ilk Hint başbakan olmaktan gurur duyduğunu’ söyledi. Modi ayrıca Hindistan’ın Çennay kenti ile Rusya’nın Vladivostok kenti arasında köprü oluşturacak tam teşekküllü bir deniz yolu rotası oluşturulması için bir öneri yapıldığını duyurdu.

15 memorandum 

Habere göre iki ülke ticaret ve tatırım, petrol ve doğal gaz, madencilik, nükleer enerji, savunma ve güvenlik, hava ve deniz yolu bağlantıları, taşımacılık altyapısı, yüksek teknoloji ve uzay sektörlerinde işbirliği öngören 15 memorandum imzaladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Rusya’nın Hindistan’da 20 nükleer santral daha inşa edeceğini duyurdu ve “Gelecek 20 yıl içinde Rus tasarımı 20 nükleer birim daha inşa etme kararı aldık” dedi.  Etkinlikte Rus lider Hint başbakana Rusya’da bir sivile verilebilecek en yüksek nişan olan Aziz Andrew Havari Nişanı’nı taktim etti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.