DünyaManşetUncategorized

Rus denizaltısında yangın: 14 denizci hayatını kaybetti

0

Rusya’da askeri bir denizaltıda yangın çıktı. 14 denizci hayatını kaybetti. Nükleer sızıntı endişesi sosyal medyada yayılırken, Norveç’ten açıklama geldi: Radyasyon ölçümlerinde sorun yok.

Rusya Savunma Bakanlığı’na ait bir denizaltı araştırma aracında çıkan yangında 14 Rus denizci yaşamını yitirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, denizaltının olay sırasında Rusya karasularında askeri bir araştırma yapmakta olduğu belirtildi. Yangının dün çıktığı, denizaltı aracının şu an Rusya Kuzey Filosu’nun Barents Denizi’ndeki Severomorsk üssüne taşındığı açıklandı.

Putin’den soruşturma emri 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin programını iptal ederek Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile acil bir toplantı yaptı. Olaya ilişkin soruşturma emri veren Putin, “Kazanın meydana geldiği gemi sıradan bir gemi değildi. Hayatını kaybeden 14 kişi arasında yedi birinci seviye kaptan vardı ve ikisi Rusya Kahramanı ödülüne sahipti. Bu kaza Rusya ve ordumuz için büyük bir kayıp” dedi.

‘Nükleer denizaltı’ iddiası

Olayın ardından nükleer sızıntı paniği de yaşandı. Rus medya kuruluşu RBC, askeri bir kaynağa dayanarak, yangın çıkan aracın nükleer yakıtla çalıştığını duyurdu. Bu iddia henüz doğrulanmış değil. Ancak ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in Putin’le eş zamanlı olarak programını iptal etmesi nedeniyle radyasyon sızıntısı iddiaları yayıldı.

Norveç: Sızıntı yok 

Olayın yaşandığı bölgeye yakın olan Norveç ise radyasyon sızıntısı iddiasını yalanladı. Norveçli yetkililer, “Kontrolleri yaptık ve bölgede yüksek radyasyon seviyeleri ölçülmüyor” açıklaması yaptı. Norveç Radyasyon ve Nükleer Güvenlik Ajansı, Rus yetkililerin kendilerine denizaltıda bir gaz patlaması yaşandığı bilgisi verdiğini de duyurdu.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.