İfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternetTürkiye

RTÜK’ten Halk Tv’ye beş yayın durdurma cezası

0

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), FOX TV ve Tele 1‘e verdiği cezaların ardından Halk TV‘ye de beş kez program durdurma ve yüzde beş idari para cezası verdi. Bu üst sınırdan ceza anlamına geliyor.

Ceza gerekçesi olarak ise CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu‘nun ‘Sözüm Var’ programındaki daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Eroğan tarafından hedef gösterilen yorumları gösteriliyor.

RTÜK’ün CHP kontenjanından üyesi İlhan Taşçı’nın Twittter hesabından duyurduğuna göre karar üçe karşı altı üyenin oyuyla alındı.

Darbe imasında bulunmakla suçlandı

Kaftancıoğlu’nun, Erdoğan tarafından darbe imasında bulunmak ile suçlandığı ve söz konusu cezaya sebep olan sözleri ise şu şekildeydi:

Bu akılla değil; öfkeyle, hırsla, egoyla, bir kişinin aklıyla iş yapmaları iktidarı hiç iyi bir yere götürmüyor. Önümüzdeki süreçte bir erken seçimle ya da başka bir şekilde… Bu ülkenin, halkın gözü açıldı. Kimin kendine hizmet ettiğini görüyor. Şöyle söyleyeyim; bir iktidar değişikliğine, hatta bir sistem değişikliğine gidişatı görüyorum ve böyle olacağını düşünüyorum.

Bunun üzerine Erdoğan, Kaftancıoğlu’nun darbe imasında bulunduğnu savunarak “Sandığı hazmedemeyen bu faşist zihniyet hala vesayet, darbe, cunta özlemiyle yanıp tutuşuyor” demişti.

RTÜK, geçtiğimiz hafta da, İstanbul Milletvekili Ahmet Şık‘ın katıldığı Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi programına da beş program durdurma ve yüzde beş idari para cezası vermişti.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.