İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

RTÜK, Cemo türküsü nedeniyle Halk TV’ye ceza verdi

0
Fotoğraf: AA

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, (RTÜK) Halk TV’de müzisyenlere destek için düzenlenen gecede Hilmi Yarayıcı‘nın seslendirdiği “Cemo” türküsünün “örgüt propagandası” olduğunu ileri sürdü ve kanala yüzde 3 idari para, üç kez de program durdurma cezası verdi.

RTÜK, cezanın gerekçesi olarak da Cemo türküsüyle ilgili Cumhuriyet ve CNN Türk‘te 10 yıl önce, Anadolu Ajansı‘nda ise 2016’da çıkan haberlere gönderme yaptı.

Okan Konuralp cezayı duyurdu

Okan Konuralp, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda cezayı şöyle duyurdu:

CHP eski Mv. Hilmi Yarayıcı’nın Cemo’yu seslendirmesini ‘terör örgütü propagandası’ kabul eden RTÜK, oy çokluğuyla HalkTV’ye para ve yayın durdurma cezası verdi. Yaşar Kemal’den bir alıntıyla karara bakışım şöyle: ‘Bu gelip geçici duruma bakıp, umutsuzluğa düşmenin gereği yok.’

Dört kanala daha para cezası

Konuralp, RTÜK’ün FOX TV, KRT, TELE 1 ve TV 100‘e de para cezası verdiğini açıkladı:

Levent Gültekin’in sözlerine de ceza

Öte yandan, RTÜK Murat Sabuncu ile Levent Gültekin‘in gündemi birlikte yorumladığı “İki Yorum” programında Gültekin’in yorumlarının eleştiri sınırlarını aştığını ileri sürdü.

RTÜK, “İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez” maddesinden dolayı Halk TV’ye başka bir ceza daha verdi.

You may also like

Comments

Comments are closed.