ManşetEnerji

Rosatom enerji depolama işine giriyor

0
Fotoğraf: Rosatom

Türkiye’de inşaatı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile yakından tanıdığımız Rusya Devleti’ne ait atom enerjisi şirketi Rosatom, yan kuruluşu TVEL yakıt şirketi aracılığıyla enerji depolama işine giriyor.

TVEL, yeni kurulan Renera isimli şirketin elektrikli araçlar için modül tipi lityum iyon çekiş pillerinin yanı sıra acil durum güç kaynakları, yenilenebilir enerji kaynakları ve yük talebinin yumuşatılması için enerji depolama sistemleri üreteceğini belirtti.

‘2018 yılından beri çalışmalar yapılıyor’

Şirketin temsilcisi pv dergisine yaptığı açıklamada “İşletmelerimiz 2018 yılından beri enerji depolama ürünleri geliştirme konusunda bir miktar deneyime sahipti. Ancak şimdi, nihayet, bu işi sistematik olarak geliştirmek için özel amaçlı bir şirket kuruldu” dedi.

Renera Genel Müdürü Emin Askerov ise açıklamasında “Teknik şartnameler için bireysel müşteri gereksinimlerine uymaya ve esnek ticari koşullar sunmaya kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Rosatom, çoğunlukla rüzgar enerjisi sektörüne odaklanan NovaWind ünitesi aracılığıyla yenilenebilir enerji sektöründe hali hazırda faaliyet gösteriyor. Rosatom tarafından yapılan açıklamada “Şebekeler ve trafo merkezlerinin yanı sıra hem rüzgar hem de güneş gibi yenilenebilir enerji kaynakları için enerji depolama çözümleri geliştirebilen bir Ar-Ge merkezimiz var” dedi.

Rusya devletine ait holdingin asıl olarak odaklandığı nükleer santralleri ise şu anda Rusya’nın toplam elektrik talebinin yaklaşık yüzde 20’sini karşılıyor.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.