Rosatom enerji depolama işine giriyor

Rusya Devleti’ne ait atom enerjisi şirketi Rosatom altında kurulan Renera şirketi aracılığıyla elektrikli araçlar için modül tipi lityum iyon çekiş pillerinin yanı sıra acil durum güç kaynakları, yenilenebilir enerji kaynakları ve enerji depolama sistemleri üretileceği belirtildi.

Türkiye’de inşaatı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile yakından tanıdığımız Rusya Devleti’ne ait atom enerjisi şirketi Rosatom, yan kuruluşu TVEL yakıt şirketi aracılığıyla enerji depolama işine giriyor.

TVEL, yeni kurulan Renera isimli şirketin elektrikli araçlar için modül tipi lityum iyon çekiş pillerinin yanı sıra acil durum güç kaynakları, yenilenebilir enerji kaynakları ve yük talebinin yumuşatılması için enerji depolama sistemleri üreteceğini belirtti.

‘2018 yılından beri çalışmalar yapılıyor’

Şirketin temsilcisi pv dergisine yaptığı açıklamada “İşletmelerimiz 2018 yılından beri enerji depolama ürünleri geliştirme konusunda bir miktar deneyime sahipti. Ancak şimdi, nihayet, bu işi sistematik olarak geliştirmek için özel amaçlı bir şirket kuruldu” dedi.

Renera Genel Müdürü Emin Askerov ise açıklamasında “Teknik şartnameler için bireysel müşteri gereksinimlerine uymaya ve esnek ticari koşullar sunmaya kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Rosatom, çoğunlukla rüzgar enerjisi sektörüne odaklanan NovaWind ünitesi aracılığıyla yenilenebilir enerji sektöründe hali hazırda faaliyet gösteriyor. Rosatom tarafından yapılan açıklamada “Şebekeler ve trafo merkezlerinin yanı sıra hem rüzgar hem de güneş gibi yenilenebilir enerji kaynakları için enerji depolama çözümleri geliştirebilen bir Ar-Ge merkezimiz var” dedi.

Rusya devletine ait holdingin asıl olarak odaklandığı nükleer santralleri ise şu anda Rusya’nın toplam elektrik talebinin yaklaşık yüzde 20’sini karşılıyor.

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kentlerde ve İstanbul’da taksi meydan savaşları

Bunca yıl taksi sayısı artışının önünü kapatan iktidar bloğu neden bu defa izin verdi? Değişen nedir?

Enflasyon, fiyatlar ve döviz kurları

Enflasyonun fiyatlar üzerinde yarattığı tahribat yanı sıra kurlara müdahale edilerek ekonomideki dengelerin iyice bozulması insanların ve firmaların önündeki belirsizlikleri daha da artırdı.

[İklim Masası] Karbon kredileri emisyonları azaltmada işe yarıyor mu?

Bilim Temelli Hedefler İnisiyatifi’nin 2023 İzleme Raporu'na göre, karbon kredileri çoğunlukla etkili olmadığı gibi, gerçek karbonsuzlaşma çalışmalarını da yavaşlatma riski taşıyor.

Yurttaşlar, sokakta yaşayan hayvanlar için 1 Eylül’de Yenikapı’da mitingde!

Yaşam hakkı savunucuları, sokakta yaşayan hayvanları toplanarak barınaklara gönderilmesin ve öldürülmesinler diye; hayvanların haklarını korumak adına, 'katliam yasasına' karşı İstanbul'da bir araya geliyor.

Shell, petrol ve gaz arama- geliştirme iş gücünü yüzde 20 azaltıyor

Petrol ve gaz devi Shell, yeni CEO'nun 'maliyet düşürme' çalışmaları kapsamında petrol ve gaz arama-geliştirme iş gücünü yüzde 20 oranında azaltacak.

EN ÇOK OKUNANLAR