ManşetEkolojik YaşamGünün Manşeti

Roma Bostanı’ndaki kutlamanın videosu yayında: İlham olsun, emsal olsun!

0

23 Temmuz Pazar günü Roma Bostanı’nda kutlama vardı. Bostanın kurtulmasını, mücadelelerinin bir karşılık bulmasını doyasıya kutladı Roma Bostanı İnsanları.

Kutlama 18:00’da başladı

Kutlamaya ne mi vesile olmuştu? Hemen anımsatalım.

Beyoğlu Semt Dernekleri tarafından açılan davada, Beyoğlu Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planları’nın iptaline karar verilmiş. Bu karar üzerine “Kazandık, Beyoğlu Planları İptal!” mesajı ile açık bir çağrı yayınlayan Roma Bostanı İnsanları, katılmak isteyen herkesi bostana, kutlamaya davet etmişlerdi.

İşte o kutlamanın videosu da 31 Temmuz Pazartesi itibarı ile youtube üzerinden paylaşıldı.

23 Temmuz Pazar günü 18:00’de başlayan kutlama gecenin geç saatlerine kadar devam etmiş videodan takip edebildiğimiz kadarı ile.

Roma Bostanı’nda kutlama gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti

Kutlama videosunda emeği geçenleri anmadan geçmeyelim. Kamera arkasında Nesime Karateke ve Müfit Güzel var. Nesime Karateke kurguyu da üstlenmiş. 3 dakikaya yakın süren videoda Roma Bostanı İnsanlarının coşku dolu danslarına eşlik eden müzikler ise, Bandista’dan “Daima/Aşk” ile Yolda ve Gaz Arkadaşları’ndan “Bu daha başlangıç” imzasını taşıyor.

Kutlamanın yemekleri ise ilk günden beri Roma Bostanı mücadelesine destek veren Bombalara Karşı Sofralar ekibinden geldi.

Roma Bostanı’ndan iki can insan. Sevil Baştürk ve gazetemizin de gönüllü yazarları arasında bulunan Rana Söylemez

Dansın, neşenin, coşkunun bırakılsa günün ilk ışıklarına kadar süreceğini öngördüğünden olsa gerek videonun sonlarına doğru Roma Bostanı İnsanları’ndan Sevil Baştürk sesleniyor mücadele arkadaşlarına, “Roma Bostanı İnsanları, bitirmek durumundayız. Hiçbir şey daha bitmedi. Yeni başlıyor. Bu daha başlangıç. Emsal olsun. İlham olsun diyoruz. İyi ki varız. İyi ki varsınız. Her zaman buradayız bekliyoruz” diyerek.

Baştürk’ün “İlham olsun, Emsal olsun” sözü kutlama videosuna da isim oluyor.

Video açıklamasına, “Cihangir’de nefes alabileceğimiz, ortak ürettiğimiz, ortak paylaştığımız, birbirimizi bulabildiğimiz müşterek bir yeşil alana zamanını, emeğini ve sevgisini veren Roma Bostanı İnsanları bu kararı hep birlikte kutladık. ” notu de düşülmüş.

Yeşil Gazete olarak biz de onların coşkusuna ortak oluyor ve daha nice böyle güzel kutlamalara niyet ediyoruz.

“İlham olsun, Emsal olsun”

 

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.