ManşetKoronavirüs Salgını

Rize’de Kendirli beldesi ve dört köy karantinaya alındı

0
Fotoğraf: AA

Rize’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan önlemler kapsamında merkeze bağlı Kendirli beldesi ile Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri karantina altına alındı.

İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada bu belde ve köylerde giriş çıkışa izin verilmeyeceği ve denetime tutulacağı belirtildi. Açıklamanın devamında alınacak diğer önlemler hakkında ise şu bilgiler paylaşıldı:

Muhtarlar üzerinden bu bölgedeki evlerde ateş, öksürük gibi semptomu bulunan tüm vatandaşlarımızın isimleri alınacak, akabinde sağlık ekipleri ev ev gezerek tek tek bu isimleri sağlık kontrolünden geçirecektir.

Semptomu olan her kişi ya evde mutlak izolasyona alınacak ya da gerekirse hastaneye kaldırılacaktır. Yine vatandaşlarımızın ihtiyacını gideren ve satış yapan fırın, market gibi yerler çok daha sıkı denetlenecektir.

Daha önce umreden Rize’ye dönen 500 kişilik bir kafilenin sağlık kontrolünden geçirilmeden evlerine gönderilmesi tartışma yaratmıştı. Rize Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise kişilerin test sonuçlarının negatif çıktığı belirtilmişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.