Hafta SonuKültür-SanatManşet

Rhapsody devam ediyor

0

“Cingi Performs Queen” adıyla sahne alan proje, 4 Nisan 2019 Perşembe günü Zorlu PSM Studio’da seyirciyle buluşacak!

Nisanda efsanevi müzik grubu Queen’nin hayranlarını yakından ilgilendirecek bir konser gerçekleşecek. Solist ve gitarist Selçuk Sami Cingi; basgitarda Alper Yılmaz, klavyeli çalgılarda Emin İnal, davulda Kutay Soysal ile birlikte Zorlu PSM Studio’da olacak.  Queen’in hit parçalarının yanı sıra, daha az bilinen ve Queen grubunun kendi konserlerinde pek de çalmadığı ama müzikal değerleri yönünden en az hit şarkılar kadar önem taşıyan bazı kompozisyonlarını da sahneye taşıyacak.

Queen grubunu ve efsanevi solistleri Freddie Mercury’nin hayatını konu alan “Bohemian Rhapsody” filminin 5 dalda Oscar’a aday olduğu şu günlerde, ülkemizde de grubun hayranlarını yakından ilgilendiren bir konser gerçekleşiyor. Selçuk Sami Cingi ve Ahmet Tekneci tarafından Queen grubunun müzikal mirasını yaşatmak ve yüceltmek amacıyla oluşturulan Queen Tribute projesi, 10 yıldır müzikseverlere muazzam bir Queen şarkıları şöleni sunuyor. “Cingi Performs Queen” adıyla sahne alan proje, 4 Nisan 2019 Perşembe günü Zorlu PSM Studio’da seyirciyle buluşacak!

İlk kez 24 Kasım 2008’de Freddie Mercury’nin ölüm yıldönümünde hayata geçirilen Queen Tribute projesi, Queen şarkılarının özlerini ve nüanslarını koruyarak tasarlanmış 2 saatlik bir repertuardan oluşuyor. Müzik kariyerini halen New York’da sürdürmekte olan grubun solisti ve gitaristi Selçuk Sami Cingi müziğe ilk başladığı yıllardan beri söylediği Queen şarkılarını, basgitarda Alper Yılmaz, klavyeli çalgılarda Emin İnal, davulda Kutay Soysal ile birlikte 3 kişilik bir geri vokal grubu eşliğinde seslendirecek. Projenin sahne prodüksiyonu ve ses tasarımı ise ses mühendisi Ahmet Tekneci tarafından yapılıyor. Grup, Queen’in çok sevilen ve hemen herkes tarafından bilinen hit parçalarının yanı sıra, daha az bilinen ve Queen grubunun kendi konserlerinde pek de çalmadığı, ama müzikal değerleri yönünden en az hit şarkılar kadar önem taşıyan bazı kompozisyonlarını da sahneye taşıyacak.

“Bohemian Rhapsody” filminin tadı henüz damağınızdayken bu özel konseri kaçırmamanızı tavsiye ederiz.

(Yeşil Gazete)

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.