Bilim-TeknolojiManşetTürkiye

Rekabet Kurumu: WhatsApp’in veri paylaşımına ilişkin güncellemesi yürürlüğe girmeyecek

0

Rekabet Kurumu, çevrimiçi mesajlaşma uygulaması WhatsApp‘in veri paylaşımına ilişkin kullanım koşulları güncellemesinin Türkiye’de devreye girmeyeceğini duyurdu.

WhatsApp, Facebook‘la kullanıcı verilerinin paylaşılmasını içeren son güncellemenin kabul edilmesi için kullanıcılara 8 Şubat’a kadar süre vermiş, ardından da bu süreyi 15 Mayıs’a ertelemişti.

Onay vermeyen kullanıcıların da uygulamanın özelliklerini kademeli olarak kullanamayacağını duyurmuştu.

‘Yürürlüğe girmeyecek’

Rekat Kurumu tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Rekabet Kurumu tarafından alınan tedbir kararı ve yapılan incelemeler sonrasında WhatsApp tarafından veri paylaşımını içeren söz konusu güncellemenin, onaylayan kullanıcılar dahil olmak üzere, Türkiye’deki hiçbir kullanıcı açısından yürürlüğe girmeyeceği tarafımıza bildirilmiştir.”

WhatsApp’ın, veri paylaşımını içeren kullanım koşullarının ve gizlilik ilkesinin güncellenmesi ve kullanıcılar tarafından onaylanmasını istemesi üzerine Rekabet Kurumu 11 Ocak’ta güncellemeye ilişkin geçici tedbir kararı almıştı.

Rekabet Kurumu, Facebook ve WhatsApp hakkında resen soruşturma başlatmış ve WhatsApp verilerinin paylaşılması zorunluluğunun durdurulması gerektiğine vurgu yapmıştı.

You may also like

Comments

Comments are closed.