Spor

Real Madrid ve Chelsea tur atladı

0

Şampiyonlar Ligi tarihinde 7 maçta Real Madrid’e geçit vermeyen Lyon bu kez İspanyollar karşısında tutunamadı. 1-1’lik maçın rövanşında Real Madrid Marcelo, Benzema ve Di Maria’nın golleriyle sahadan 3-0’lık skorla ayrılarak adını çeyrek finale yazdırdı. Real, tarihinde ilk kez Lyon’u yenmeyi başardı.

Şampiyonlar Ligi’nde gecenin en çok merakla beklenen maçında Lyon ile Real Madrid, İspanya’da karşı karşıya geldi. Şampiyonlar Ligi tarihinde oynadıkları 7 maçta Lyon’u hiç yenemeyen Madrid ekibi, Fransa’da oynanan ilk maçtan 1-1’lik sonuçla ayrılmıştı.

Japonya’da yaşanan deprem ve vefat eden insanlar için yapılan saygı duruşuyla başlayan karşılaşmaya Real Madrid ideal 11’iyle çıktı. Sakatlıktan kurtulan Cristiano Ronaldo da Mourinho tarafından sahaya sürüldü. 17. dakikada Ronaldo’nun kafa vuruşu kaleci Hugo Lloris’te kalırken Real Madrid Lyon kilidini 37. dakikada açtı. Ronaldo ile verkaça giren Marcelo rakibinden harika sıyrıldı, vuruşunda top ağlarla buluştu ve Lyon kalesini maç başından beri abluka altına alan Real Madrid bu güzel golle 1-0 öne geçti. Marcelo da Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez golle tanışmış oldu. 42. dakikada Benzema’nın attığı gol hakem tarafından ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmazken karşılaşmanın ilk yarısı Real Madrid’in 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda Real Madrid’in baskısı devam ederken ikinci gol 66. dakikada geldi. Yıllarca Lyon’da oynayan Benzema sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı ve topu filelere göndererek takımını rahatlatmayı başardı. Benzema Şampiyonlar Ligi bu sezonki gol sayısını da 6’ya çıkarmış oldu. Real Madrid’in 3. golü ise Angel Di Maria’dan geldi. Mesut Özil’in kafayla pasında topla buluşan Arjantinli yıldız Angel Di Maria ceza sahasına girdikten sonra kalecinin üzerinden topu aşırttı ve 76. dakikada farkı 3’e çıkardı. Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Real Madrid Lyon’u 3-0 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

İlginç bir istatikse dikkatleri çekiyor. Real Madrid Şampiyonlar Ligi’nde ne zaman bir Fransız takımını elediyse hepsinde kupaya uzandı. Real Madrid bu geleneği sürdürebilecek mi ilerleyen aylarda göreceğiz.

CHELSEA DE ÇEYREK FİNALDE!
Şampiyonlar Ligi’nde gecenin diğer maçı ise Chelsea ile Kopenhag arasında oynandı. Danimarka’dan Anelka’nın attığı gollerle 2-0 gibi net bir skorla dönen Chelsea, Stamford Bridge’e bunun rahatlığıyla çıktı. Karşılaşma 0-0 biterken Chelsea adını çeyrek finale yazdırdı.

İŞTE TÜM ÇEYREK FİNALİSTLER
Ligde çeyrek final ve yarı final kuraları 18 Martta çekilecek. Çeyrek finale kalan 8 takım şöyle: Shakhtar Donetsk, Barcelona, Tottenham, Schalke, Manchester United, İnter, Chelsea, Real Madrid

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.