Spor

Quaresma böyle istedi

0

UEFA Avrupa Ligi E Grubu beşinci maçında Beşiktaş son dakikada Quaresma‘nın attığı golle Maccabi Tel Aviv’i 3-2 mağlup etti. Maça iki gol atan Portekizli damgasını vururken, Kartal dokuz puanla ikinci sıradaki yerini sağlamlaştırdı.

Grupta mücadele öncesinde altı puanı bulunan Beşiktaş, ilk maçta 5-1 mağlup ettiği Maccabi Tel Aviv’e konuk oldu. Siyah-beyazlılar sahaya hafta sonu Trabzonspor’u 1-0 yenen kadro ile çıktı. Ev sahibi Quaresma’nın hatasında üçüncü dakikada pozisyona girse de Cenk gole izin vermedi.

Ernst, Fernandes ve İbrahim’den kurulu orta üçlüsüyle oyun kurmayı deneyen Kartal paslarda istediği isabeti tutturamayınca tempoyu da bir türlü arttıramadı. İlk maçtaki kötü tecrübesinden ders alan ev sahibi, seyircisi önünde onların da desteği ile özellikle savunmada daha sert bir görüntü çizdi ve Beşiktaş’ı sürekli faullerle durdurmaya çalıştı.

24. dakikada Alberman ceza sahasının hemen sağında topla buluştu ve yerden ortasını yaptı. Hilbert, Colautti’nin gol vuruşunu yapmasına izin vermedi ve tehlikeyi savuşturdu.

Devrede son çeyrek saate girilirken Beşiktaş baskıyı arttırdı. Ekrem ve İsmail ile kanatları kullanmaya çalışan konuk takım, son paslarda isabetli olamayınca net pozisyon üretmekte zorlandı. 41. dakikada Almeida’nın yaklaşık 30 metreden vuruşu auta giderken 43’te hızlı gelişen Beşiktaş atağında Almeida yine golü kaçıran isim oldu.

Devre böyle bitecek derken sahneye Quaresma çıktı. Ernst’in soldan ortasında Portekizli topu mükemmel bir vole ile ağlarla buluşturdu ve ilk yarının skorunu 1-0 olarak ilan etti.

İkinci devrenin hemen başında Fernandes şansını ceza yayı üzerinden denerken, Levy topu kornere çeldi. Kornerde iyi yükselen Toraman farkı ikiye çıkardı.

Golle birlikte rahatlayan Beşiktaş hızlı hücumlarda bir iki pozisyon bulsa da farkı açamadı. Oyundan düşmeye başlayan ev sahibi ise ender geliştirdi ataklarda 59’da golü buldu. Sağdan kullanılan kornerde Beşiktaş savunmasının pozisyon hatasını kullanan Yeini farkı bire indirdi.

Maça ağırlığı koymaya başlayan ev sahibi 70’de serbest vuruş kazandı. Hızlı kullanılan atışta Lugassi topu önünde buldu ve 30 metreden şansını denedi. Fernandes’in rakibinin önünü geç kapatmasına, Cenk’in de hatası eklenince skor 2-2’ye geldi.

Geride kalan dakikalarda iki takım da girdiği pozisyonları gole çeviremedi. Özellike 85. dakika ile 90 arasında Almeida iki net fırsattan yararlanamadı. Maç artık böyle bitiyor derken Quaresma harika çalımlarla önünü boşalltı ve skoru 3-2’ye getirdi. Beşiktaş bu galibiyetle puanını dokuza çıkartarak ikinci sıradaki yerini sağlamlaştırdı.

Grubun diğer maçında ise Stoke evinde Dinamo Kiev ile 1-1 berabere kaldı. İngiliz ekibi bu skorla puanını 11’e yükseltip liderliğini korudu.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.