ManşetTürkiye

YPG ile IŞİD arasındaki savaş Türkiye sınırında

0
Suriyeli Kürtler geçen haftaya kadar yaşadıkları köylere şimdi uzaktan bakıyor. [Fotoğraf:Abdurrahim Aydın/Al Jazeera Türk]

IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar, Türkiye’deki köylerden çıplak gözle izlenebilecek kadar yakına geldi. Köylüler, akşam saatlerinde yamaçlarda toplanarak çatışmaları izliyor.

Al Jazeera Diyarbakır muhabiri Mahmut Bozarslan’ın haberine göre Suruç’un köylerinden Karaca ile Suriye sınırı arasındaki mesafe metrelerle ölçülebiliyor. Sınırın hemen karşısında ise Suriye’nin bu bölgedeki son Kürt köyü Sıftek var. Bu köy aynı zamanda IŞİD ile YPG’nin kontrol ettiği bölgeler arasındaki sınır. Köy ve çevresi bugünlerde PKK’nın Suriye’deki kolu YPG ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyeleri arasındaki çatışmalara sahne oluyor.

Suriyeli Kürtler geçen haftaya kadar yaşadıkları köylere şimdi uzaktan bakıyor. [Fotoğraf:Abdurrahim Aydın/Al Jazeera Türk]

Suriyeli Kürtler geçen haftaya kadar yaşadıkları köylere şimdi uzaktan bakıyor.
[Fotoğraf:Abdurrahim Aydın/Al Jazeera Türk]

Köyün arkasındaki tepelere mevzilenen YPG’liler, IŞİD’in saldırılarına ağır silahlarla karşılık veriyor. Köylüler, akşam saaatlerinde başlayan çatışmaları izlemek için sınıra yakın bölgede toplanıyor.

Köylüler ellerinde dürbünlerle, atışların yapıldığı noktaları izliyor. Film izler gibi çatışmayı seyredenler, YPG’liler ateş açtıkça alkışlıyor. Ses sistemi monte edilen bir araçtan da Kürtçe marşlar çalınıyor.

Çatışmalar sürerken, Türk Silahlı Kuvvetleri sınır hattına tank ve zırhlı araçlar yerleştirmeyi sürdürüyor. Tankların namluları Suriye’ye çevrilmiş durumda.

PYD kaynakları, YPG’nin Kobani’de 3 noktada IŞİD ile çatıştığını belirtiyor. Çatışmalar kentin güney kesimlerinde yoğunlaştı. Kobani’nin 5 kilometre yakınlarına kadar gelen IŞİD üyelerinin uçak saldırılarının ardından geri çekilmek zorunda kaldığı da gelen bilgiler arasında.

(Al Jazeera)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.