Kültür-SanatManşet

Pussy Riot elemanları “aforoz” edildi

0

Hapisten yeni çıkmış Pussy Riot elemanları Nadezhda Tolokonnikova ve Maria Alyokhina, Uluslararası Af Örgütü’nin düzenlediği biletli bir dayanışma konserinde sahneye çıktıkları ve Pussy Riot’ı temsil ettikleri için gruptan kovuldu.

pussy

Punk kolektifi, kendi blogunda yayınladığı mektubunda, iki eski grup üyesini Pussy Riot’ın ideallerini küçümsemekle suçladı.

Tolokonnikova ve Alyokhina, geçen Çarşamba New York’da gerçekleşen konsere katılmıştı. Flaming Lips and Blondie ‘nin de katıldığı konserde “Rusya özgür olacak!” sloganıyla şarkı söylemişlerdi.

iki yoldaşı kaybettik, dünya iki aktivist kazandı

Altı üyenin imzasıyla yayınlanan mektupta, “kolektiflerinin hiç bir zaman performanslardan para kabul etmedikleri” ve “sadece beklenmeyen kamusal alanlarda yasadışı performanslar yaptıkları” vurgulanıyor.

“Verdikleri her söyleşide grubu bıraktıklarını ve artık Pussy Riot’ı temsil etmediklerini söylüyorlar, ama her performansta Pussy Riot olarak takdim ediliyorlar” diyen grup üyeleri “iki yoldaşı kaybettik ama dünya iki insan hakkı aktivisti kazandı” diye de ekledi.

2012’den sonraki kilise performansları nedeniyle hapis cezası alan Tolokonnikova ve Alyokhina, geçtiğimiz Aralık’ta serbest bırakıldıktan sonra mahkumların hakları konusunda çalışacaklarını açıklamışlardı.

(Guardin/Yeşil Gazete)

 

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.